2. Lig Beyaz grup temsilcisi Zonguldak Kömürspor’un teknik direktörü Mustafa Özer, Karaelmas Kemal Köksal Stadı’nda yapılan antrenmanda isyan bayrağını çekti. Kamp ve konaklama tesisi ve antrenman sahası sorunlarını dile getiren Özer, bu şartlarda futbolun çok anlamsız kaldığını, oyuncuları motive etmekte çok zorlandığını belirtti.

2003’ten bu yana teknik direktörlük yaptığını ve ilk defa futbol takımına ilgisiz bir şehir  gördüğünü belirten Kırmızı-Lacivertli teknik adam, gelinen noktanın çok acı ve üzüntü verici olduğunu kaydetti.

Çok ciddi, zor ve şaka kaldırmayacak bir ligde mücadele ettiklerini, dolayısıyla hem fiziki şartlar, hem de kadro yönünden eksikliklerin biran evvel giderilmesi gerektiğinin altını çizen Özer, mevcut kamp ve konaklama tesisinde suların bile akmadığını, tesisin fiziki yönden çok yetersiz olduğunu belirtirken, antrenman yapacak sahanın olmamasının ciddi sorunlar ortaya çıkaracağını aktardı.

“BU ŞARTLARDA FUTBOL KONUŞMAK ANLAMSIZ GELİYOR”

Süper Amatör Lige terfi final grubunda ikinci ayak heyecanı... Şampiyon kim olacak? Süper Amatör Lige terfi final grubunda ikinci ayak heyecanı... Şampiyon kim olacak?

“Bu şartlarda aslına bakarsanız futbol konuşmamamız manası yok. Bunu net şekilde söylüyorum. 2003’ten bu yana teknik direktörlük yapıyorum, 2023 yılındayız. İlk defa futbol takımına bu kadar ilgisiz bir şehir gördüm.”

“TESİSİMİZİN FİZİKİ ŞARTLARI YETERSİZ”

“Antrenman sahası yok, antrenman yapamıyoruz. Tesisimizin fiziki şartları yetersiz. Oyuncuları artık motive edemiyorum. Moralleri bozuk, tesislerde sabaha kadar uyku uyumadılar. Tesislerimizin fiziki şartları uygun değil. Sıcak bir yuva ve aile ortamını sağlamalıyız. Bu şartlarda futbol konuşmak yersiz. Tesiste sular bile akmıyor!"

“BU LİG ŞAKAYA GELMEZ”

“Trabzon maçında ilk yarı inanılmaz bir mücadele gösterdik. 4 tane pozisyonumuz var. 20’nci dakikada Mevlüt’ün sakatlanması tüm hesaplarımızı bozdu. Bizim iyi oyuncularımızdan bir tanesiydi. Ön çapraz bağının koptuğunu öğrendik. Serkan’ın sol ayağı, Fatih’in kasığında problem var. Şuan maç ortamını bırakın, konuşulacak o kadar şey var ki? Ben teknik direktörlük yapıyorum, bu mevzuları da çok konuşmak istemiyorum. Benim görevim elimdeki oyuncuları en iyi şekilde hazırlamak. Hazırlamak için de fiziki şartların uygun olması gerekiyor. Çocukların barınma problemi çözülmeli. Antrenman yapacak sahanın olmayışı, kadromuzun henüz yetersiz oluşu, 4-5 tane transfere ihtiyaç duymamız. Bu lig böyle bir lig ki, şakaya gelmez. Ben bunu bir Zonguldak sevdalısı olarak söylüyorum. Takıma sahip çıkın.”

“STADA BİLE ZOR GİRDİK”

“Ben böyle problemleri dışarı aktaran bir teknik direktör değilim ama Karaelmas Kemal Köksal Stadı’na bile antrenman için zor girdik. Bizim biran önce barınma sorunumuzu, antrenman sahası sorununu çözmemiz lazım. Ben buraya bunları bilerek geldim. Zonguldak’ı seviyorum. Burada güzel şeyler olsun istiyorum. Bakın antrenman sahası olmaması nedeniyle Devrek’e gitmek zorunda kalıyoruz. Bir saat git, bir saat gel. Teriydi, duşuydu derken, bunun hastalığı da var. Zaten çok fazla oyuncumuz yok.”

“ÇOCUKLARIN MÜCADELESİNİ TRABZON’DA HERKES GÖRDÜ”

“Ben oyuncularımın Trabzon’da ortaya koydukları mücadeleyi gözlerimle gördüm. Kadro derinliğinin olmaması, oyunun kaderini değiştirecek oyuncuların olmayışı işimizi zora soktu. Buna rağmen pozisyonlarımız var. Bireysel hatalar yaptığınız zaman mağlup oluyorsunuz. Trabzon’da herkes bizim takımı konuştu. Bu takıma sahip çıkalım. Zonguldak Kömürspor Türkiye’de bir çınardır.”

SPOR SERVİSİ

Editör: Hüseyin EKİNCİ