Zonguldak Haber – Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Zonguldak'a gelişinin 92. yıl nedeniyle kutlama düzenlendi.

Törene Vali Osman Hacıbektaşoğlu, AK Parti Zonguldak Milletvekili Muammer Avcı, Karadeniz Bölge Komutanı ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Niyazi Uğur protokol üyeleri katıldı.

Atatürk Anıtı'na çelenk sunmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan,  yaptı. Alan, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün, maden ocaklarının işleyişini yerinde incelemek üzere Üzülmez bölgesini ziyaret ettiğini belirterek "Bugün Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün şehrimizi teşriflerinin 92. yıl dönümü dolayısıyla sizlerle bir arada olmaktan dolayı mutluluk duyduğumu ifade etmek istiyorum. Cumhuriyetin ilanından sonra Zonguldak ve çevresinde bulunan taş kömürü yatakları nedeniyle ilimiz ülkemizin maden endüstri başkenti olarak kabul edilmiş, sanayi hayatının ayrılmaz bir gereksinimi olan kömürünü bağrında taşıması nedeniyle diğer şehirlerarasından sıyrılarak kendine özgü bir karakter oluşturmuştur.

Çözüm odaklı hizmetlerimizin şehrimizin her noktasına ulaştığı yaşam kalitesi yüksek bir kent oluşturma gayretlerimizle beraber Kent estetiğini geliştirecek düzenlemeler yaparak Türkiye yüzyılında da şehrimizi yepyeni bir görünüme kavuşturmaya devam edeceğiz. İlimiz kömür ile var oldu hayat buldu ve şimdi de enerji Kenti olma yolunda Türkiye'ye güç vermeye hazır bir şehir haline gelmiştir. Artık şehrimizin Türkiye'nin enerji geleceğinde çok önemli bir rol oynayacağına yürekten inanıyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere vatanımızın bölünmez bütünlüğü uğruna canını feda etmiş tüm şehitlerimize ve ekmeğini alın teri ile kazanılırken hayatlarını kaybeden maden şehitlerimizi en derin şükranlarımla ve rahmetle anıyor sizleri en kalbi duygularımla selamlıyorum"

Tören şiirlerin okunması ve halk oyunları gösterinin ardından sona erdi.

Valilik önündeki törenin ardından Zonguldak Vali Osman Hacıbektaşoğlu ve protokol üyeleri, Atatürk'ün Zonguldak'a ayak bastığı noktada denize karanfil bıraktı. İHA

WhatsApp-Image-2023-08-26-at-11.17.37-(1)

WhatsApp-Image-2023-08-26-at-11.17.37

WhatsApp-Image-2023-08-26-at-11.17.36

‘Orada’ sergisi açıldı ‘Orada’ sergisi açıldı

WhatsApp-Image-2023-08-26-at-11.17.36-(2)

WhatsApp-Image-2023-08-26-at-11.17.36-(1)

Editör: Virda Şahin