AK Parti Zonguldak İl Başkanı Mustafa Çağlayan düzenlediği basın toplantısında, Zonguldak ve Türkiye’de yaşanan gelişmeleri değerlendirdi.  “Sadece Zonguldak'ımız değil ülkemizin de kaderini Zonguldak'tan değiştiriyoruz” diyen Mustafa Çağlayan açıklamasında şunları söyledi:

"Yerli ve milli gazımızı devreye alması töreninde hemşerilerimizle buluştu. Biz Karadeniz gazını Zonguldak biliyor artık karaya çıkardık. Lojistik merkezinde Çaycuma'mızda kurduk. Biliyorsunuz çok önemli bir süreçti Çünkü doğal gazı çıkarmak ve vatandaşımıza evlerine kullanımına sunmak çok özveri isteyen bir iş olduğu gibi aynı zamanda da sağlam irade isteyen bir işti. Şükürler olsun Sayın Cumhurbaşkanımız da devletimizin liderinde bu irade mevcut. Artık bizler de bunu evlerimizde kullanacağız.

 Çok da güzel bir program oldu. Katılan hemşerilerimize emek veren, özveri gösteren, gayret gösteren tüm teşkilatlarımızla da ben sizler aracılığıyla yeniden teşekkür ediyorum. Milletimize de doğalgazımızın hayırlı olması temennisinde bulunuyorum.

Tabii Zonguldak'tan biz biliyorsunuz daha önce ülkemizi kömür ile ısıtıyorduk. Artık hamdolsun doğal gaz ile ısıtacak. Sadece Zonguldak'ımız değil ülkemizin de kaderini Zonguldak'tan değiştiriyoruz Sayın Cumhurbaşkanımız o gün birtakım müjdelerde de bulundu. Evlerimizde doğal gazı, mutfak ve sıcak su tüketiminde kullanılan aylık ortalama yirmi beş metre küplük doğal gazı artık vatandaşımız bir yıl boyunca bedava kullanacak. Önümüzdeki ayda bir ay boyunca bedava kullanacak biliyorsunuz çok sosyal medyada bazı videolar dönüyordu. Hani gaz? Nerede? Çıkartamadınız. Acaba bu çıktıktan sonra kendileri de bunu evde kullandıktan sonra kullandıkları cümleler tekrarına gelecekler. Bunun Türkiye Taşkömürü Kurumumuza hepimizin de bildiği gibi bir işçi alımı vardı. Cumhurbaşkanımız o gün geldi ve bunu iki bine çıkarttı. Şükranlarımızı sunuyoruz.

İki bin işçi alımı da Zonguldak'ımıza hayırlı olsun. Bunun süreciyle ilgili çalışmalar da şu anda devam ediyor Nasıl alınacağı konusu çok önemli. Hem kurumumuzun en faydalı şekliyle bundan üretime odaklı faydalanması şekliyle çalışmalar sürüyor. Aynı zamanda da bölge insanımızın hemşerilerimizin nasıl şeklinde biz de çalışmalar sürüyor. Allah'ın izniyle bu süreçte bu şekilde tamamlanacak. Yine geçmişi hatırlarsak hepiniz hatırlıyorsunuz. İktidarımız boyunca yirmi yıldır TTK'yı kapatacak, TTK'yı kapatacak deyip durdular. TTK'yı güçlendirmeye devam edeceğiz. Türkiye Taş Kömürü Kurumundan da Zonguldak'ımızın Filyos’undan da ülkemizin enerjisi olmayan hamdolsun devam edeceğiz. Türkiye'nin de kuzeyinde parlayan yıldızı olmaya da devam edeceğiz. Onun haricinde bir sürü yatırımlarımız oldu ki bunları ben sizlere ifade etsem ne sizin zamanınız yeter, ne Bizim zamanımız yeter.

 Tünellerimizin Alaplı tünellerimizin İstanbul'dan gelen bunlar bitirildi. Vatandaşımız şu anda çok rahat bir biçimde kara yolu yolculuğunu yapıyor. Aynı zamanda Kilimli'ye Zonguldak'ımızı bağlayan bizim gönlümüz Kilimli’ye çok yakındı. Yolumuz biraz uzaktı. Artık gönlümüzün Kadar gönlümüzün yakınlığından daha da yakın ve bazen de çok daha sağlıklı bir biçimde Kilimli’mize yaklaştık.

Turizm yatırımlarıyla ilgili birtakım biliyorsunuz seçim beyannamemizde de açıklandı. Bunlar da Zonguldak'ımızı fazlasıyla ilgilendiriyor Zamanda sosyal konut hamlemiz vardı. Zonguldak merkezde iki yüz yirmi iki Çaycuma, Saltukova'da yüz elli, Ereğli'de yüz, Gökçebey'de üç yüz bakacaklarda iki yüz yetmiş sekiz şeklinde devam eden bu yatırımlarımızda son derece hızlı bir biçimde devam ediyor. Sosyal konut hamlelerimiz de Tam böyle devam edecek.

Dört yüz yirmi üç yataklı Atatürk Devlet Hastanemizi gidenler dövdü. Şükürler olsun bitti. Şükürler olsun. Bütün problemlerine rağmen biliyorsunuz kimin başladığını. Nasıl süreçler işlendiğini bu da vatandaşlarımıza hizmet vermeye başladı Köylerimizde kırsal kalkınma desteklerimizden köylülerimiz, hemşerilerimiz faydalanıyor. Bu çok önemli. Köylerimize gidiyoruz. Biz sadece seçimlerde değil, hepiniz de takip ediyorsunuz. Seçimler sonrasında da bayramın da cenazesinde, derdinde derman olabilmek derdiyle dertlenebilmek için sürekli hemşerilerimizin yanına giden bir teşkilat yapısına sahibiz. Bunun için de şükrediyoruz. Aynı zamanda biz aile mefhumunun çok önemseyen bir partiyiz. Aile bazlı vatandaşlık maaşı uygulamasını hayata Cumhurbaşkanımız iletmişti. Aile koruma kalkanı programı ile Zonguldak ve ilçelerimizde de ailelerimiz kendilerini daha güvende hissedecekler. Gençlerimize eğitim, iş, evlilik ve çocuk bakımı gibi her alanda maddi destek programları hayata geçiriliyor. Kaynağını kendi Cumhurbaşkanımız açıkladı. Bu kaynaklar kaynağını kendi ürettiğimiz petrol ve yine Zonguldak'ımızdan ülkemize sisteme verdiğimiz doğal gazdan üretilen kaynakla aile ve gençlik bankaları kuracak. Tüm Türkiye İlgilendiriyor. Bunun da kaynağının şükürler olsun ki Zonguldak'tan doğal gazımızla da vereceğiz.

Gençlerimiz, gençlerimizle ilgili Cumhurbaşkanımız yine bir açıklamada bulunmuştu. Yükseköğrenimdeki özellikle gençlerimizin cep telefonu ve bilgisayar tablet konularında vergi muafiyetini getiriyoruz. Aynı zamanda da her aylık on gigabyte internet desteği ücretsiz olarak. Verilecek. Hayırlı olmasını temenni ediyoruz. Futbol sahalarımız yine gençlerimizin spor yapacağız. Biliyorsunuz bu noktalarda da çok ciddi iktidarımızın Hizmetleri olmuş ve bu hizmetlerde son sürat devam etmekte. Hem ülkemizde hem de şehrimizde yapılanları sığdırmak çok da mümkün değil. Ülkemizin şahlanış döneminin devam etmesi de milletimizin, gençlerimizin, Zonguldak çocuğumuzun, Zonguldak'ımızın da bunlardan faydalanmasının bu faydanın devam etmesinin bir sebebi ve sonucu da bizim hemşerilerimizin bir oyuna bağlı biz bu oya talibiz.” (Haber: Sertaç ÖZDEMİR)

Yaralı halde bulundu ekipler tarafından tedavi altın alındı Yaralı halde bulundu ekipler tarafından tedavi altın alındı

Editör: Murat Barutçu