Akşener’e kadın rakip Akşener’e kadın rakip

Zonguldak Haber – Memleket Partisi ikinci sıra milletvekili adayı Mukadder Yalçın, parti binasında basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Memleket Partisi parti sözcüsü Gülhan Çetin, “5. sırada yer alan Vekil Adayı Cem Saygı nedeniyle basında yer alan haberlere ilişkin olarak söyleyebileceğimiz herhangi bir şey yoktur. Genel Merkezimiz tarafından konuyla ilgili başlatılan soruşturma tamamlanmadan bir açıklama yapmamızın etik olmadığını düşünüyoruz.” dedi. Öte yandan konuşan Listeye itiraz edeceklerini ifade eden milletvekili adayı Yalçın, “Birinci sırada ki adayımız Almanya’da. Sanırım 10 gün kala gelecek. Üyelik kaydı var.  Tüm sorumluluk genel merkezde ki arkadaşlar. Bu sıralama için ayrıca 19 Nisan’a kadar itiraz edeceğim” dedi.

Memleket Partisi parti sözcüsü Gülhan Çetin,  sosyal medyada dansıyla gündem olan Cem Saygı'nın saf bir Anadolu çocuğu olduğunu söyleyerek, “Değerli basın emekçileri, bildiğiniz üzere seçim süreci başlamıştır. Ve tüm siyasi partiler, milleti temsil etme yetkisini verecekleri vekil adaylarını da kamuoyu ile paylaşmışlardır.

Her seçim arefesinde olduğu gibi, vekil adayları hakkında, örgüt ve halk tarafından olumlu veya olumsuz eleştiriler yapılmaktadır. Velhasıl bu durumun oluşması da seçim sürecinin alışılagelmiş normalidir. Değerli basın emekçileri son günlerde, Zonguldak Memleket Partisi'nin Vekil Adaylarına karşı gerçekleşen olumsuz tepkiler nedeniyle bu açıklamayı yapmamız gerektiği inancı ile sizleri İl Başkanlığımıza davet ettik. Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanı adayımız Sayın Muharrem İnce' ye, yoğun mesaisi nedeniyle ulaşamıyoruz. Öncelikle, Partimizin Zonguldak vekil adaylarının sıralamasının tümü Genel Merkezimiz tarafınca gerçekleşmiştir. 5. sırada yer alan Vekil Adayı Cem Saygı nedeniyle basında yer alan haberlere ilişkin olarak söyleyebileceğimiz herhangi bir şey yoktur. Genel Merkezimiz tarafından konuyla ilgili başlatılan soruşturma tamamlanmadan bir açıklama yapmamızın etik olmadığını düşünüyoruz. Soruşturma tamamlandığında sonucu sizlerle paylaşacağız. Cem Saygın saf bir Anadolu çocuğu gibi gözüküyor. 

"KİMSEYE KIRGINLIĞIM YOK"

Memleket Partisi ikinci sıra milletvekili Mukadder Yalçın, “Öncelikle sözlerime şöyle başlamak istiyorum. Geldiğimiz süreçte tüm partilere genel başkanlara adaylıkları hayırlı olsun diliyorum. Genel Merkezimizin takdiridir. Beni ikinci sırada göstermesi Onur kaynağıdır. Ancak kırgınmıyım, hiç bir şekilde genel başkanıma kırgın değilim. Kırgın olduğum bazı gerçekler var. Şuan için iki milletvekili çıkarmak istiyoruz. 500-600 yakın üyemiz var. Bizde kayıtlı olan 10 cilt üyelik kaydımız var. Şöyle söyleyeyim onu konuda değerlendirme yapmak istemiyorum. Kendimiz ilerleyen zamanında açıklamalarım olacak. Birinci sırada ki adayımız Almanya’da. Sanırım 10 gün kala gelecek. Üyelik kaydı var.  Tüm sorumluluk genel merkezde ki arkadaşlar. Bu sıralama için ayrıca 19 Nisan’a kadar itiraz edeceğim.” dedi.

MİLLETVEKİLİ ADAYI MUKADDER YALÇIN; “PARTİ LİSTELERİ HAKKINDA HERHANGİ BİR ŞEY SÖYLEMEK İSTEMİYORUM.”

5. sıra milletvekili hakkında çok bir şey söylemek istemiyorum. Genel merkezimiz bu konuyla alakalı soruşturmayı başlattı. Listelerde alakalı genel merkezde yetkili olan 2 kişi yetkili tüm yetki onlarda listelerle alakalı Bizlere gelen herhangi bir şey kimse gelip bize danışmadı. 5. sıra adayımız ile ilgili kendisinin engelli olduğunu ve raporunun olduğunu düşünmüyorum.

Türkiye genelinde olan milletvekili adaylıkları konusunda genel başkanımızın bilgisi dahilinde olmadığını düşünüyorum. Zonguldak için 1. ve 5. sıra gördüğünüz gibi. Bundan genel başkanımızın bundan haberi olduğunu düşünmüyorum. Liste ile ilgili 19 Nisan’a kadar itiraz hakkımız var bu hakkımızı sonuna kadar kullanacağız. Haber: Sertaç ÖZDEMİR

WhatsApp Image 2023-04-12 at 14.44.59 (1)

Zbeü ve sü arasında güç birliği Zbeü ve sü arasında güç birliği

Üniversiteye yeni kardiyolog Üniversiteye yeni kardiyolog

Editör: Virda Şahin