1 Mayıs bitti, geriye Zonguldak’tan bu fotoğraflar kaldı… 1 Mayıs bitti, geriye Zonguldak’tan bu fotoğraflar kaldı…

Asma Mahalle Muhtarı Gürbüz Kuğu, Üzülmez deresinin geç olmadan temizlenmesi gerektiğini söyledi. 4-5 ay önce Devlet Su İşleri Bölge Müdürü İle konuyu görüştüğünü ve temizlenmesi için onay aldığını fakat herhangi bir çalışma yapıldığını ifade  eden Kuğ, "Dört beş ay önce Devlet Su İşleri Bölge Müdürü Başmüdürü Ankara'dan telefon etti bana. Gerekeni yapılacak, temizlenecek dedi bana. Dere yatağı için. Ama buradaki devlet su işleri müdür bana 10 gün 15 gün içinde temizlenecek dedi.  Bak buradan gene sesleniyorum. Zonguldak halkına, Zonguldak'ın çok değerli insanlarına 83 sene, 95 senesi, 87 senesi sellerini ben çok iyi bilen bir insanım. Bak gene söylüyorum. Bu dere yatakları temizlenmesi lazım.  Derenin bu kadar yükselmesi  üzülmez deresinin temizlenmediği için yükseldi.

 Devlet Su İşleri Müdürü'nü ben itfaiye çağırıyorum. Yeter artık dayanamıyorum artık. Buranın erkenden temizlenmesi lazım. Yine sesleniyorum bak. Bunun hakkını kimse ödeyemez. Gelsinler görsünler, gelsinler, baksınlar. Hepsi biliyorlar. Yükseldiği niye yükseldi? Bir buçuk, iki metre falan temizlenmesini istiyorum. Temizlensin, hiç sorun  sıkıntı olmayacağına ben inanıyorum. Dere daha önce temizlendi.  Bir sel geldi gene büyük sel. Hiçbir zararını görmedi. Yükselmedi dediler. Ama bu sene temizlenmedi. Zonguldak merkezinde bile şu yani hemen hemen 25 santim kaldı taşmasına

Üzülmezler temizlensin bu felaketi yaşamayacağız. Çok iyi biliyorum. Acilen temizlenmeyi istiyorum. Devlet Su İşleri Müdürü'me gene sesleniyorum. Ben saygısızlık yapmak istemiyorum ama üzülmez deresinin temizlemesi lazım" şeklinde konuştu. (Haber: Sertaç ÖZDEMİR)

Editör: Murat Barutçu