Şehit madencilerin yakınlarının kamuda istihdam edilmesine yönelik alınan karar doğrultusunda ilk etapta 300 kişinin istihdam edildiğini belirten Ak Parti Zonguldak Milletvekili Muammer Avcı şunları söyledi;

Avcı açıklamasında şu görüşlere yer verdi: "Bilindiği üzere, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla hayata geçirilen yasal düzenlemeyle 3 Mart 2023 tarihinde yayınlanan Resmi Gazete’de şehit madenci yakınlarının kamuda istihdam hakkına ilişkin kurallar belirlenmişti.  Cumhurbaşkanımız talimatları doğrultusunda, TBMM’de kabul edilen kanunla madenci ailelerine çeşitli haklar sağlanmıştı. Böylece daha önce 2003–2014 yılları arasındaki kazalarda vefat eden madenci işçilerinin ailelerine tanınan hakların kapsamı genişletilmiş oldu. Böylece tarih sınırlaması olmaksızın kömür ve linyit madenlerinin yer altı işlerinde meydana gelen kazalarda hayatını kaybedenlerin hak sahibi ailelerinden bir yakınına kamu kurum ve kuruluşlarında sürekli işçi kadrolarında istihdam hakkı tanınmış oldu. Nihayetinde Cumhurbaşkanımızın talimatı, şehit madencilerin yakınlarına istihdam sağladı. 

Şu anda Zonguldak, Bartın ve Karabük’teki şehit madenci yakınlarından işlemleri tamamlanan ilk etapta yaklaşık 300 kişi, kamu kurum ve kuruluşlarında istihdam edilmeye başladı. Zonguldak ve Bartın’daki Sosyal Güvenlik Kurumlarına bu illerdekilerinin yanı sıra Karabük’ten de müracaat eden kardeşlerimizin işlemlerinin tamamlanmasının ardından ilave 200 istihdamla birlikte bu rakam 500 kişiye ulaşacak. Diğer illerde ki şehit madenci yakınlarının işlemlerinin tamamlanması ile Türkiye genelinde toplam rakam 700’e tamamlanmış olacak. Böylece toplamda Türkiye genelinde 700 şehit madenci yakını kamu kurum ve kuruluşlarında istihdam edilecektir.

Dün emekli, bugün Level! Dün emekli, bugün Level!

Şehit madencilerimiz için böylesi anlamlı bir adım atan Sayın Cumhurbaşkanımıza ve işlemleri özveri ile yürüten kamu kurumlarımıza şükranlarımız arz ediyorum.” (Haber Merkezi)

Şehir merkezi çöplüğe döndü! Modern bina yapılacaktı! Şehir merkezi çöplüğe döndü! Modern bina yapılacaktı!

Madenciye saldırdılar! Madenciye saldırdılar!

İlçe Başkanı hastaneye kaldırıldı İlçe Başkanı hastaneye kaldırıldı

Çaycuma'da feci kaza; Yoldan çıkarak ormana uçtu! 3 yaralı Çaycuma'da feci kaza; Yoldan çıkarak ormana uçtu! 3 yaralı

Editör: Murat Barutçu