Metin Kahveci; Tasarruf tedbirleri emekçilere  kesilemez Metin Kahveci; Tasarruf tedbirleri emekçilere kesilemez

AK Parti Zonguldak Milletvekili Muammer Avcı, sel bölgesinde incelemelerde bulunarak bilgiler aldı. Sel felaketinin yaralarını beraber saracaklarını ifade eden Avcı, devletin tüm imkanları ile sahada olduklarını belirten Avcı, "İlimizde dün etkili olan, mevsim normallerinin çok üzerinde yağışların ardından yaşanan sel ve taşkınların yaralarını sarmak amacıyla, Devletimiz tüm imkanlarıyla sahada çalışmalarına devam etmedir. Yaşanan afetin ardından, en büyük tesellimiz can kaybı olmamasıdır. Afetin ilk anından itibaren kurumlarımıza ait 348 araç, 5 bot ve 1117 personelle olaylara müdahale etmiş, hasar ve zarar tespit çalışmaları başlamıştır. Yağışlar nedeniyle; 112 Acil Çağrı Merkezi ve AFAD Merkezine şu ana kadar 534 ihbar gelmiş, 115 konut, 419 yolda kalma, dere taşması, işyeri zararı vb. meydana gelmiştir. Arama Kurtarma ekiplerince 7 olaya gidilmiş ve 7 kişi kurtarılmıştır. Yağışların bugün itibariyle etkisini kaybetmesi beklenmektedir.

Hızla hasar tespiti yaparak, sel ve taşkından zarar gören tüm vatandaşlarımızın yaralarını saracağız.

Sel ve heyelanlar nedeniyle kapanan yollar, kontrollü olarak trafiğe açılmakta olup, Karayolları ekiplerimiz çalışmalarını büyük bir özveri ile sürdürmektedir. AFAD ekiplerimiz, Jandarma ve Emniyet teşkilatımız, Belediyelerimiz büyük bir özveri ile saha çalışmalarını sürdürmektedir.

Selden etkilenen tüm hemşerilerimize geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Zonguldak’ımız bugüne kadar hep zorlukların üstesinden gelmiştir. İnşallah bu sınavında üstesinden, devletimizin desteği ile geleceğiz. Devlet tüm kurum ve kuruluşları ile aziz milletimizin yanındadır. Rabbim ülkemizi ve şehrimizi her türlü afetten esirgesin" şeklinde konuştu. (Haber: Sertaç ÖZDEMİR)

Editör: Murat Barutçu