Zonguldak AK Parti Milletvekili Muammer Avcı, Kozlu limanında su seviyesinin kritik noktaya gelmesi ve Zonguldak limanında sahilin ışıklandırma yapılıp, Sahil Güvenlik’in yerinin değiştirilmesi ve  halka açılması noktasında bilgiler aktardı.

KOZLU LİMANINDA ÇALIŞMALAR BAŞLADI

Kozlu Limanında su seviyesinin kritik noktaya gelmesiyle ilgili Bolu'dan ekip geldiğini belirterek "Kozlu balıkçılar barınağı dediğimiz o limandaki durumla alakalı. Bana oradaki rahatsızlık dile getirildi. Ben de gittim bizzat yerinde göreyim istedim.  Hakikaten su seviyesinin neredeyse betonla aynı noktaya geldiğini gördük. Ve bu çok rahatsız bir durum.  Taşkınlara da neden olabilecek bir konu. Bu bağlamda ben hemen döner dönmez Ankara'ya bu konuyla alakalı diğer vekil arkadaşlarımı da haberdar ettim. Valimizi de haberdar ettik. 

Ulaştırma Bakanımızı Zonguldak'ı ziyaretlerinde Kozlu balıkçı barınağına geçtik. Orada Sayın Bakanımız durumun bizatihi yerinde görüldü. Oradaki barınak sahipleri ve oranın sakinleriyle beraber hep beraberken talimatını verdi. Bu bağlamda zannedersem Bolu'dan bu konuyla alakalı ekiplerin gidip tekrar tespit çalışması yaptığını biliyorum. Oradaki mesele şu. Orada bir mendirek var. Mendireğin bir kısmı hasar görmüş. Orada topuk dediğimiz bir çalışma yapılacak L şeklinde biriken kum kil ne varsa oradan alınmak suretiyle oradaki su kotunu düşürülmesi çalışılacak. Evet dileriz ki bu şekilde çözülmelidir ama çözümlenmezse bizim orada ne kadar su seviyesine indirilirse indirip sonrasında da bir betonun üzerine belki bir katman çalışması da yapılması söz konusu olabilir" şeklinde konuştu.

DAHA YAŞANABİLİR HALE GETİRMEYE ÇALIŞIYORUZ

Zonguldak limanının Sahil Güvenlik Komutanlığının oradan kaldırılması ve sahilin ışıklandırılması ile ilgili de bilgiler veren Avcı, "Diğer yandan sahil güvenliğin evet orada bulunduğu yerle alakalı, ışıklandırmayla alakalı. Tabii belediye başkanımız bizim bu konularda şehrin görsel anlamındaki güzelliklerle alakalı çalışmalara çok hassas. Biz kendisiyle istişare ediyoruz. Biz istiyoruz ki orada sahil güvenlik ekibimiz, onlar bizim canımız ciğerimiz. Fakat şehrimizin nefes alacağı noktada insanlarımızın yürüyüş alanında öncelik her zamanki gibi milletimize onlar da bu hassasiyetle hakikaten bize anlayış gösterdiler. Bu bağlamda inşallah şöyle yılbaşı gibi onlar da yeni binalarındaki çalışmaları tamamladıktan sonra oradan sahil güvenliği taşıyacağız. Ve inşallah orada sizin de az bir sorunuz gibi ışıklandırmalar vesaireler daha güzel görüntülerle beraber orayı daha bir yaşanabilir. Halkımızın hakikaten hayat konforunda, yaşam kalitesine değecek güzel bir çalışmayı yapmak istiyoruz. İnsanların yürüyüş yollarını açılması noktasında gereken adımı atacağımızı söyleyeyim" şeklinde konuştu. (Haber: Sertaç ÖZDEMİR)

kozlu-liman

Sakarlar Derneği tekerlekli sandalye dağıtacaklarını açıkladı Sakarlar Derneği tekerlekli sandalye dağıtacaklarını açıkladı

zonguldak-liman

Editör: Murat Barutçu