AK Parti Zonguldak milletvekili Muammer Avcı, yeni yapılan 400 yataklı Atatürk Devlet Hastanesi'nin arkasında bulunan Eski hastane ile ilgili açıklamalarda bulundu. konuyu sağlık bakanı Fahrettin koca ile görüştüklerini ifade eden Avcı şu görüşlere yer verdi;

'Geçtiğimiz günlerde konuyla alakalı sağlık bakanı Fahrettin koca ile bir görüşme gerçekleştirdik. Zonguldak Özellikle yoğun bakım noktasında, üniversitemizde bunları yaşadığımızı kendisi de ifade etti. Ve şu anda yeni yapmış olduğumuz binanın hastanenin hemen arkasındaki ana bina diyeceğimiz, yeri  depreme dayanıklılık tespitinden sonra güçlendirme mi, yıkılma mı gibi neticesi bir an önce ortaya çıkması burada eğer güçlendirmeye ihtiyaç varsa bu güçlendirmenin yüzde altmışlar seviyesinde maliyet etkisi olursa tekrar yeniden yıkılıp yapılmasının daha mantıklı olabileceği söz konusu çünkü. Bu noktada süratle bir çalışmanın yapılmasını kendisinden talep ettik.

Şayet bu çalışma tamamlanırsa yıkılıp yapılma gibi belki de biz orada kotu da aşağıya düşürmek kaydıyla hemen binanın arkasında yine orada binanın hastanede dairede bir alan mevzudayız Bunları da yapıp şöyle bir düşüncemiz var. Biliyorsunuz amele birliği hastanemiz artık şehrin merkezinde kaldı. Yani elverişsiz bir yerde. Egzoz bundan düşünün. Hava kirliliği düşünün. Madenci hastalığı, maden hastalıklarında özellikle temiz havanın şöyle yüksek yerlerin, ki bu Avrupa'da diye adlandırılıyor. Buralarda böyle yapılıyor bu işler. Biz diyoruz ki oradan amele birliğihastanemizin kaldırılması bu işin rüzgarlı tarafına taşınması. Hatta oradaki kadın doğum hastanemizin de az önce bahsettiğim Atatürk Devlet Hastanesi'nin arkasında yapılacak entegre edilip halkımızın bir an önce kullanımlar çıkartmak" seklinde konuştu. (Sertaç Özdemir)

Koşullar ağırlaşıyor, kömür üreticisi havlu atıyor! Koşullar ağırlaşıyor, kömür üreticisi havlu atıyor!

amwele

Editör: Muhammet