Zonguldak AK Parti Milletvekili Muammer Avcı, yapımı devam Kilimli Muslu ve Muslu Filyos arası tünel çalışmalarında son rakamı verdi.

195 personelle çalışmaların devam ettiğini ifade eden Avcı şuana kadar 2 bin 115 metre tünel açıldığını ifade etti. Avcı yaptığı açıklamada "Kilimli Muslu arası Muslu Filyos arası çalışmalar devam ediyor. Yoğun bir tempoda çalışıyoruz.  Şunu bilesiniz ki gerekli, Kilimli, Muslu arasındaki çalışmalar gerekse Muslu arasındaki çalışmalar hız kesmeden devam ediyor. Bu bağlamda Kilimli Muslu arasındaki çalışmalar en son görüştüğümüzde 168 personelle çalışmaya devam ediyordu. Şu anda 195 çıkartıldı bu sayı. Ve orada sevindirici olan başka bir gelişme daha oldu. Biz şimdi Zonguldak bu iki tünelden iki aynı anda çalışmaya götürüyoruz.

Bir yandan da çok yakın bir zamanda geçen görüşmelerimizi tamamladık. Bu bağlamda iki tane Ayna'nın hazırlığıyla alakalı yolun giriş çalışmaları, hazırlık çalışmaları devam ediyor. Tünel iki taraflı bir şekilde çalışmaya başlayacak. Bu çok sevindirici. Şu andaki durumu eğer söyleyecek olursak da biz Zonguldak Muslu yönünde giderken sol tüpte Şu anda 1910 metrelik bir açılım gerçekleştirildi. Sağ tüpte ise 1005 metrelik. Yani toplamda 2115 metrelik bir tünel açılımını gerçekleştirdik. Bu bağlamda yine Muslu'yla Filyos arasında malumunuz 7 tane sıralı tünelimiz var. 7 gidiş, 7 dönüş ve arada bir karayolu köprü demir yolu köprüsü imalatlarımız var. Bu bağlamda da şu anda gün itibariyle 6060 metrelik bir tünel açımını gerçekleştirdik. Tabii biz bir yandan tünel açılımını gerçekleştirirken açılan tünellerin de yarım tüpte, nihai betonlama dediğimiz üst nihai beton bir yandan yapıyoruz kalıplar vasıtasıyla. 1870 metrelik şu anda nihai betonlama dediğimiz yarım küre betonlamalarında netice almış durumdayız. Çalışmalar gün be gün devam ediyor.

Oradaki gerek şantiye şefi kardeşlerimizle gerek firma sahiplerimizle bu imalatın hızının kesmeme düşüncesindeyiz. Diğer yandan bir de biliyorsunuz Saltukova'dan Filyos Vadisi projesine uzanan 8.6 kilometrelik bir yol yapım sürecimiz de var. Onlar da devam ediyor" şeklinde konuştu.

YILSONU BİTECEK

Devrek-Ereğli arası yol çalışmaları hakkında bilgiler veren Avcı, "Yine yollar madem konu açılmışken biliyorsunuz bizim Devrek ve Ereğli arasında çalışmalarımız var. Bu bağlamda da geçen de ilan etmiştik. İki buçuk kilometrelik kısmının asfaltının yükseldiğini, sonrasında iki hafta ki önce pazartesi günü 1600 metrelik bir serim daha gerçek sonrasında 600 metrelik bir film gerçekleştirildi. İnşallah orada da yılsonuna kadar 5 kilometrelik bir asfalt serimini gerçekleştirmiş olacağız. Yine aynı şekilde biliyorsunuz aynı yüklenici firmanın üstlenmiş olduğu Zonguldak arasındaki çalışmalar var. Burayla alakalı da hemen burada olduğu istikamette Devrek yönüne doğru da yine asfaltlamalara başlayacağız. Asfalt elimine başlayacağız yakın bir zamanda. Çünkü orada sanat yapılarıyla ilgili, toprak işleriyle ilgili menfez çalışmalarıyla ilgili süreç devam ediyor. Ama nihayetlenmek üzere. Ben bunu biliyorum. Bu bağlamda inşallah asfaltlama süresini geçeceğiz" dedi. (Haber: Sertaç ÖZDEMİR)

Krizin çözümü istihdam yaratmaktır! Krizin çözümü istihdam yaratmaktır!

IMG-7283

Editör: Murat Barutçu