Zonguldak AK Parti Milletvekili Muammer Avcı,2023 yılında Zonguldak'ta yapılan çalışmaları başlıklar altında sıralayarak bilgiler verdi.

Filyos Muslu arası çalışmalarında son gelişmeleri aktaran Avcı, ,"2024 yılımızın hem Zonguldak'ımız için hem ülkemiz için hem de tüm İslam alemi için, dünya mazlumları için, dünya Müslümanlar getirmesini diliyorum. Zonguldak'ta da şu anda yapılan yatırımlarla alakalı. Şunu söylemek istiyorum. Zonguldak'ta şu anda yapılan yatırımlar çok değişik alanlarda.  Tabii bunlardan bir tanesi de ulaşım alanında malumunuz. Halkımızın şu anda merakla beklediği bizi kuzeyin yıldızı noktasına getirecek diye beklediği yollarla alakalı, ulaşımla alakalı gelişmelerden size bahsetmek isterim. Şu anda mevcut biliyorsunuz Zonguldak yolumuz faaliyete geçti. Muazzam bir kullanım sayısına ulaşıldı. Kilimli, Muslu istikametinde üç bin metrelik giriş, 3000 metrelikte dönüş düzenimiz mevcut. Bunun dışında da yine üç bin metrelik tünelden sonra 2350 metrelik de bölünmüş yol çalışmamız gerçekleşecek.

Alper Kaya; Sizin yiyip içtiğimiz sofrayı kaldırmayı kabul etmiyoruz Alper Kaya; Sizin yiyip içtiğimiz sofrayı kaldırmayı kabul etmiyoruz

Şu anda buradaki çalışmalar gece gündüz esasına göre devam etmekte. Bir tarafta  1360 metre, bir tarafta 1340 metrelik bir destekleme, kazı çalışması yani tünel açımı gerçekleştirildiği, toplamda 2700 metre dışında yine Muslu  Filyos arasındaki çalışmalar devam etmekte. Burada da yine 7083 metrelik bir tünel açılımı gerçekleştirdik. Bunun dışında yine 2519 metrelik de bu açılmış tünellerde tünellerin içerisindeki bu nihai betonlama dediğimiz betonlama çalışmalarına ulaştık. Buraya özel kalıplar getirttiriliyor.  Saltukova'yla Filyos arasında yapılan çalışmamız var biliyorsunuz. Sekiz nokta 6 kilometre uzunluğundaki yürünmüş yol çalışmamız devam ediyor. Asla ve kat'a hız kesmeden devam ediyor. Biz buralara milletvekillerimiz olarak, il teşkilatlarımız olarak  muazzam bir şekilde  ihtimam gösteriyoruz. Buradaki ödenek sıkıntıları vesaire gibi konuları asla müsaade etmiyoruz. Çünkü bu projeler biliyorsunuz Sayın Cumhurbaşkanımız ziyaretinde yürütülmekte. Burayı da dikkat çekerek bakanlarımız üzerinde. Buradaki hassasiyetimizi devam ettiriyoruz"dedi.

EREĞLİ DEVREK YOLU 2 KİLMETRELİK KISIM ASFALTLANACAK

Diğer yandan halkımızın yılan hikayesine dönmüş diye kabul etmiş olduğu Devrek Ereğli yolundaki çalışmalar devam ediyor.  Burada biliyorsunuz daha önce de belirtmiştik. Devre bakır su arasında on yedi kilometrelik bir sahte kaplama çalışmamız vardı. Buranın ardından Bakırköy'le Armutlu Cami arasında altı kilometrelik gayet zorlu bir etraf çalışmamız vardı. Burada çalışmalarımız, patlatma çalışmalarımız, efendim istinat çalışmalarımız, kazı düştü Çalışmalarla ilgili çok değişik bir imalatların olduğu bir aşama. Ve şu anda bu aşama Armutlucuma'dan hemen sonra Güneşli'de devam ediyor. Yakın bir geçmişte iki gün önce sizinle görüşmüş olduğum yani yılbaşı tatiline denk geldiği bir dönemde  şantiye şehrimizde. Şu anda orada  kazı çalışmaları devam ediyor. İstinat çalışmaları devam ediyor. İnşallah yarın böyle de bir müjde vermiş olalım. Mekanik müdahele çevirmişti. Yarın asfalt çalışmasına başlıyoruz. 2 kilometrelik bir asfaltlama yapılacak. Devrek, Ereğli arasındaki yolda. Bunun dışında yine geçen zarar gören bir  yer vardı. Orayla ilgili de ekstradan bir duvar çalışması söz konusu olmuştu. Bunu da gerçekleştiriyoruz. Şu anda duvarın kalıpları çakıldı. Yakında betonları dökülecek.

Editör: Muhammet