Zonguldak’ın Kilimli ilçesi sahil yolunda dün meydana gelen ve iki gencin yaşamını yitirdiği trafik kazası sonrası Zonguldak Motosiklet Sürücüleri Derneği Başkanı Doğukan Akın yazılı bir açıklama yaptı.
Kazada, 67 UC 387 plakalı otomobil ile bir motosiklet çarpıştı. Çarpmanın etkisiyle motosiklette bulunan Berk Cebeci olay yerinde hayatını kaybederken, Bedirhan Kınay ise ağır yaralı olarak kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi. Kazanın ardından açıklama yapan Başkan Doğukan Akın, olayın bir “trafik kazası” değil, zincirleme ihmaller sonucu yaşanmış bir “yol güvenliği skandalı” olduğunu söyledi.
Akın açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
“Bugün ne yazık ki bir motosiklet kazası daha yaşanmış, iki kardeşimizi daha kaybetmenin acısıyla sarsılmış bulunmaktayız. Bu kazada öne çıkan en acı gerçeklerden biri, yol güvenliği ihmalinin bir kez daha canımıza mal olmasıdır.Zonguldak Motosiklet Sürücüleri Derneği olarak yıllardır dile getirdiğimiz altyapı eksiklikleri, yol bakım yetersizlikleri ve dikkatsizlik, bugün iki kardeşimizi aramızdan almıştır.
Bu bir kaza değil, bir ihmaldir.
Yollar, sadece arabalar için değil; motosikletliler, yayalar ve tüm araç kullanıcıları için güvenli olmak zorundadır. Bozuk asfalt, uyarısız çukurlar, yetersiz aydınlatma ve yol kenarı bariyerlerinin eksikliği, biz motosiklet sürücüleri için ölümcül sonuçlara yol açmaktadır.
Buradan yetkililere açıkça sesleniyoruz:
Yol güvenliği bir lüks değil, temel bir haktır!
Her can, her sürücü değerlidir.
Altyapı eksikleri giderilmeli, bakım ve kontrol sistemleri düzenli hale getirilmelidir!
Bizler sevdiklerimize sağ salim kavuşmak, sadece bir yerden bir yere değil; hayattan hayata dokunarak yol almak istiyoruz.
Zonguldak Motosiklet Sürücüleri Derneği olarak, hemşehrilerimizi, yetkilileri ve tüm kamuoyunu bu konuda duyarlılığa davet ediyoruz. Daha fazla kayıp vermemek için birlikte hareket etmeliyiz.“









