Devrek İstiklal İlkokulu Anasınıfı öğrencileri, Devrek Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü’nün konuğu oldu. Minik öğrenciler itfaiyenin görevleri ve temel yangın eğitimi hakkında bilgi aldı.

Öğretmenleri Pınar Macit ile birlikte İtfaiye Müdürlüğüne gelen öğrencilere itfaiye personeli Nevzat Alaz, itfaiye teşkilatının nasıl çalıştığı, yangına nasıl müdahale edildiğini anlattı.

Öğrencilere itfaiye ekiplerinin teknik çalışmalarını da anlatan Alaz, ev, okul, işyeri ve genel yaşam alanlarında yangın gördüklerinde nasıl hareket etmesi gerektiğini anlatarak, yangına neden olacak şeylerden uzak durmalarını istedi.

İtfaiye araçlarının da tanıtıldığı ziyarette öğrencilere itfaiye ekiplerinin kullandığı kask, tulum ve diğer teknik araç ve gereçlerde tanıtıldı. Çocuklarla tek tek ilgilenen itfaiye erleri de sonra miniklerin sorularını yanıtladı.

Anasınıfı öğretmeni Pınar Macit, minik öğrencilerle yakinen ilgilenen itfaiye personeline, ziyaretleri sırasında içten anlatımı, yardımcı tutumları nedeniyle teşekkür ederek, İtfaiye Müdürlüğü’nden ayrıldı. (Haber Merkezi)

Editör: Haber Merkezi