AB’ye 11 Ayda 16 bin ton fındık ihracatı
AB’ye 11 Ayda 16 bin ton fındık ihracatı
İçeriği Görüntüle

Düzce Üniversitesi Süs ve Tıbbi Bitkiler Botanik Bahçesi, küçük yaşta doğa sevgisi kazandırmak ve farkındalık oluşturmak amacıyla minik öğrencileri ağırlamaya devam ediyor. Bu kapsamda Şıralık Vatan İlkokulu öğrencileri ve öğretmenleri, doğayı yakından tanımak için botanik bahçesini ziyaret etti.

Ziyaret sırasında Orman Fakültesi’nden Arş. Gör. Dr. Tuba Gül Doğan, öğrencilere botanik bahçesinin işleyişini, yetiştirilen bitki türlerini ve endemik ile şifalı bitkileri detaylı bir şekilde anlattı.

Öğrenciler, farklı bitki türlerini yakından gözlemleme fırsatı bulurken gezi boyunca hem eğlendi hem de bilgilendi. Doğayla iç içe geçen minikler, merak ettikleri soruları sorma fırsatını da elde etti. Etkinlik, küçük yaşta doğa bilincinin gelişmesine önemli katkı sağladı.

Kaynak: İHA