Kusursuz spor organizasyonlarıyla son dönemde adından övgüyle bahsettiren Zonguldak’a, dev bir organizasyon daha... Türkiye Güreş Federasyonu’nun 2023 yılı faaliyet programında yer alan Büyükler Serbest Stil Türkiye Güreş Şampiyonası 18-21 Mayıs tarihleri arasında Zonguldak’ın ev sahipliğinde gerçekleştirilecek.

Güreş sporunun efsane isimleri aynı zamanda Olimpiyat Şampiyonları Mustafa Dağıstanlı ile Ahmet Ayık’ın adının verildiği Büyükler Serbest Stil Türkiye Güreş Şampiyonası’nda 9 ilden 27 takım ile 270 sporcu minderde boy gösterecek.

U18 Türkiye Şampiyonası’nda heyecan başlıyor... Asma ile Ereğli Demir temsilcimiz olacak U18 Türkiye Şampiyonası’nda heyecan başlıyor... Asma ile Ereğli Demir temsilcimiz olacak

Site Spor Salonu’ndaki şampiyonayı, Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Dr. Şeref Eroğlu, Avrupa, Dünya ve Olimpiyat şampiyonları Taha Akgül ile Rıza Kayaalp başta olmak üzere Milli takımın üst düzey isimleri de izleyecek.

Gençlik Spor İl Müdürü Hakan Yüksel, 27 takımın 270 sporcuyla katılım sağlayacağı Mustafa Dağıstanlı ile Ahmet Ayık ve Büyükler Serbest Stil Türkiye Güreş Şampiyonası’nın Zonguldak’ta ilk olacağını, böylesi büyük bir organizasyona ev sahipliği yapacak olmanın heyecanı ve mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Her zaman ki gibi kusursuz bir organizasyon olması adına hazırlıkların hummalı bir şekilde sürdüğünü dile getiren Yüksel, “Ülkemizin en büyük spor organizasyonu Büyükler Güreş Türkiye Şampiyonası Zonguldak’ta. Televizyon ekranlarından izlediğimiz Olimpiyat Şampiyonu, Dünya ve Avrupa Şampiyonu güreşçilerimiz Zonguldak’ta mindere çıkacak. Büyük heyecana biz hazırız. Tüm sporseverlerimiz, Perşembe günü başlayacak şampiyonaya davetlidir” şeklinde açıklamada bulundu.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Hüseyin EKİNCİ