Aile kavgası sokağa taştı! Aile kavgası sokağa taştı!

MHP MYK Üyesi Murat Kotra, Zonguldak Gazeteciler Cemiyeti’nde önemli açıklamalarda bulundu. Kotra, MHP ve AK Parti’nin ittifak olarak seçime gitmesi halinde, AK Parti’den hangi aday çıkarsa çıksın, o ismi destekleyeceklerini ifade etti. 
Son günlerde MHP içerisinde Ömer Selim Alan dışında çıkarılacak adayın desteklenmemesi yönündeki iddialarla ilgili soruyu cevaplayan Kotra, böyle bir durumun söz konusu olmadığını, ittifak olması ve AK Parti’nin aday çıkarılması halinde gece gündüz demeden çalışacaklarını vurguladı.

“ADAY KİM OLURSA OLSUN…”

Kotra konu ile ilgili yaptığı açıklamada, “Ben 2019’dan beri ‘Zonguldak’ta keşke ittifak olsaydı’ diye açıklama yapıyorum. Hem liderimiz sayın Genel Başkanımız Devlet Bahçeli beyefendiye de bildirdim ‘Zonguldak’ta bir ittifak olursa daha başarılı oluruz.’ diye. Onlar değerlendiriliyor. Öncelikle Adalet ve Kalkınma Partisi’nin içerisinde neler oluyor, biz bilemeyiz. Eğer Zonguldak’ta ittifak olursa ve bu ittifakta Adalet ve Kalkınma Partisi’nin desteklenmesi doğrultusunda olursa ve Milliyetçi Hareket Partisi’nden bize talimat gelirse, biz aday kim olursa oldun, o adayın seçilmesi için MHP olarak sabah namazıyla çıkarız, gece yarılarına kadar o adayın seçilmesi için mücadelede bulunuruz.” İfadelerine yer verdi. 

6’lı masanın 5’i, bir YRP etmedi 6’lı masanın 5’i, bir YRP etmedi

“MÜSAADE ETMEYİZ”

Kotra, aday belirleme konusunda AK Parti’ye karışmadıklarını vurgulayarak, kendi adaylarının belirlenmesi konusunda da hiçbir partinin müdahalesine izin vermediklerini ifade etti. Kotra, bu durumun siyaseten doğru olmadığını aktararak, “Karşı tarafa karşı samimiyetsizlik olur. Sayın Genel Başkanımız bu tür hataları asla affetmez. AK Parti’nin adayı Ömer Selim Alan olursa veya başka biri olursa bu adayın seçilmesi için canla başla mücadele ederiz. MHP Genel Merkezi’nden de bir talimat gelmeden, şu olursa destek veririz, bu olursa destek vermeyiz diye konuşursa büyük yanlışın içerisindedir. Buna müsaade etmeyiz.” dedi. Haber: Fadime YILMAZ ELMA

Editör: Virda Şahin