Adana Et ve Süt Kurumu'nda yaşanan skandal görüntüler, kamuoyunda büyük tepkilere neden oldu. Yüreğir ilçesine bağlı Yenidoğan Mahallesi Girne Bulvarı'ndaki Et ve Süt Kurumu binasına getirilen bir büyükbaş hayvanın görevliler tarafından işkenceyle öldürüldüğü anlar, güvenlik kameralarına yansıdı.

Olayın detaylarına göre, hayvanın kafasına demir sopayla vurulduğu ve bu acımasız eylemin kameralar tarafından kaydedildiği belirtiliyor. Görüntülerin sosyal medyada yayılmasıyla birlikte, Et ve Süt Kurumu resmi sosyal medya hesabından bir açıklama yapıldı. Açıklamada, konunun ciddiyeti ve önemi vurgulanarak, Et Kombinası Müdürlüğü'nde hayvan hakları ve hayvan refahına aykırı bu görüntülerle ilgili olarak bir müfettiş görevlendirildiği ve sorumluların işten çıkarıldığı ifade edildi. Ayrıca, konunun titizlikle takip edileceği ve gerekli önlemlerin alınacağı belirtildi.

Bu olay, hayvan hakları ve etik konularına duyarlı olan kişiler arasında büyük bir rahatsızlık yarattı. Sosyal medyada görüntüler tepki çekerken; hayvanların insanlık dışı muamelelere maruz kaldığı bu tür vakaların ortaya çıkması, toplumda büyük bir infial yarattığı ve adaletin sağlanmasını talep ediyor.  

Et ve Süt Kurumu tarafından yapılan sosyal medya paylaşımında iki personelin işten el çektirildiği belirtilirken, Adana Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından da 2 personelin gözaltına alındığını bildirdi. (Haber Merkezi)

640xauto_1AW912499_01

640xauto-1

et-ve-süt2

Pakize Başaran 103 yaşında hayata veda etti! Pakize Başaran 103 yaşında hayata veda etti!

Metruk binada yangın! Metruk binada yangın!

Arkadaşını silahla kovalayan 15 yaşındaki çocuk yakalandı Arkadaşını silahla kovalayan 15 yaşındaki çocuk yakalandı

IF Armada AVM Açık Hava Konserleri biletleri satışa çıktı! IF Armada AVM Açık Hava Konserleri biletleri satışa çıktı!

Şüpheli ölüm, yaşlı kadın kafasına darbe almış şekilde ölü bulundu! Şüpheli ölüm, yaşlı kadın kafasına darbe almış şekilde ölü bulundu!

Editör: Murat Barutçu