Zonguldak’ın  Bahçelievler Mahallesi Madenciler Sokak No 8 adresinde bulunan metruk binanın yıkılma tehlikesine karşı bir an önce yıkılması bekleniyor.

Zonguldak’ta Sinop İli Yardımlaşma Derneği Başkanı Ömer Bayrak’ın konu ile ilgili olarak Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğüne 16 Şubat 2023 tarihinde verdiği dilekçe ile ilgili kendisine 21 Şubat 2023 tarihinde cevap verildiği bildirildi.

Bayrak yaptığı açıklamada, “Mevcut bina riskli yapı olarak tespit edildi. Taşınmazın yıkımıyla ile ilgili iş ve işlemler ilgili belediyenin sorumluluğundadır. Gerekenin yapılmasını bekliyoruz” diyerek şunları söyledi:

“Zonguldak Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğüne verdiğimiz dilekçenin cevabı bize geldi. Gelen cevapta, İlimiz Merkez İlçesi, Bahçelievler Mahallesi, Madenciler Sokak No:8 adresindeki taşınmazın sahipleri tarafından terk edildiğini, mevcut haliyle tehlike arz ettiğini, geceleri zaman zaman kolonlarından ses geldiğini, hijyenik anlamda mikrop saçtığını ve her an yıkılma tehlikesinin bulunduğunu bildirerek gereğinin yapılmasını talep etmektesiniz.

İlimiz Merkez İlçesi, Bahçelievler Mahallesi, Madenciler Sokak No: 8 adresinde bulunan taşınmazın 24.11.2023 tarihinde malikin başvurusu üzerine 27.11.2020 tarihinde ‘6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun’ kapsamında düzenlenen riskli yapı tespit raporuna istinaden ‘riskli yapı’ olarak tespit edilmiştir. Taşınmazın yıkımıyla ilgili iş ve işlemler ilgili belediyesinin sorumluluğunda olup, taşınmaz ile ilgili yapılan yazışmalar yazımız ekinde gönderilmektedir. Bilgilerinizi ve gereğini arz/rica ederim”

Konu ile ilgili olarak Zonguldak Belediyesinin gerekeni yaparak riskli olan binanın yıkılması için gerekli çalışmanın en kısa zamanda yapılması bekleniyor. (Meryem DEMİR)

METRUK BİNA (6)

METRUK BİNA (5)

Hastane skandalı ile ilgili iddialar artıyor! Hastaneden kaçtılar Hastane skandalı ile ilgili iddialar artıyor! Hastaneden kaçtılar

METRUK BİNA (4)

METRUK BİNA (3)

Bir kadın cinayeti daha! 8 kez sırtından, 1 kez boğazından…. Bir kadın cinayeti daha! 8 kez sırtından, 1 kez boğazından….

Tırla otomobilin çarpıştığı kazada 3’ü çocuk 8 kişi yaralandı Tırla otomobilin çarpıştığı kazada 3’ü çocuk 8 kişi yaralandı

TTK’dan kritik uyarı: Dolandırıcılık tespit edildi! TTK’dan kritik uyarı: Dolandırıcılık tespit edildi!

Editör: Muhammet