Zonguldak’ta 1 Mayıs kutlamaları başladı! Zonguldak’ta 1 Mayıs kutlamaları başladı!

Kahveci açıklamasında, “Kılıçdaroğlu bu inatçı tavrıyla hem kendisini bitirdi hem ülkenin geriye gitmesine vesile oldu. Dolayısıyla bu başarısızlığı gören yenilikçi kesim Kılıçdaroğlu’nu  değiştirerek yerel seçimlere iyi  hazırlandı. Bunda da büyük başarı sağlamışlardır. Kılıcdaroğlu ve onun payanda takımı  siyaseti sırtından  ( makam mevki fark etmez) okuyanlar kına yakmaya devam etsinler” diyerek şunları söyledi:

“Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin bu ülkeyi bir faciaya sürüklediği  gibi hiçbir yarar sağlamamıştır.  Derin yaralar açtığı  cemaat ve tarikatların devlette egemen olduğu görüldü. Bir başka deyişle Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi çökmüştür. Döviz 3.8 TL’ den 33 TL  çıktığı ve hiper enflasyon yaratılarak halkın inim inim ezilmesine sebebiyet vermişlerdir.  Herkesin çok net gördüğü  ekonomik faciada bir çayın 1 liradan 20 liraya çıktığı tarihimizde görülmemiştir.

Muhalefette yaşanan lider değişikliği ve yenileşme hareketi  yeni bir heyecan yaşatmıştır.  İşte bu heyecan ve hazırlıklar sonrası 77 yıl sonra tarihi bir zafer yaşattı. Bu kez muhalefet iktidar partisinin önüne geçti. Bu secimin zaferinde yatan somut gerçekler ise  açlık, yoksulluk,  geçim sıkıntısı, kiraların çok artması, emeklilerin durumu, işsizlik, beyin göçü, mültecilerin istilası, yandaşlara peşkeş çekme, göz göre göre  savurganlık, din takiyecisi ve istismarı, eğitimde cehalet, ekonomide facia ve daha pek çok söyleyeceğimiz başarısızlıktan dolayı halkımız AKP ‘ye kırmızı kartı gösterdi. Emekçi kesim AKP’yi derinden sarsan  1 Nisan şakası yapmıştır.  Bu şaka öyle bildiğimiz şakalardan olmayıp AKP’yi cin çarpmışa dönmüştür. 22 yıllık AKP  zulmüne karşı direnen  emekçilerin  temel hak ve özgürlük  mücadelecilerinin ve Atatürk’ün manevi kurumunun(partisinin)  zaferidir.21 Y.Y. da iletişim bu kadar  hızlı ve yoğun çalıştığı yerde AKP’nin  yanlışlarını görmezden gelemeyen halk artık, bu kadar da olmaz diyerek iradesine sahip çıkmayı başardı. Cumhuriyetin kazanımlarındaki birey olmayı, haklarını aramaya ve sorgulamaya başladı. İşte bu tarihi dönüşümde ihvan siyaseti, tarikat cemaat bileşkesi, Arap kültürü , Emevi din sömürüsünün ayyuka çıkması sonucunda  halk ekonomide bıçağın kemiği kestiğini bizzat yaşayarak AKP ‘dur demiştir. İşte bu zulmü gören halkımız oylarıyla AKP’ye büyük bir ihtar vermiştir.

Zonguldak ve ilçeleri de  bu ihtardan nasibini almıştır. Nihayet ana gerçekler ortaya çıkması ve halkın üstündeki örtülü sis perdesinin kalkması uyuyan gözlerin açılması devri başlamıştır. Bu zafer siyasal İslamcıların (Emevi ,Arap siyaseti) sonunu getirmekte ,halkçı politikaların önünün açılmasını sağlayacaktır. Neoliberal politikalardan hızlıca çıkılacak kamucu politikalar egemen olacaktır. Çözüm yolu Emperyalist işbirlikçileri ve onların uzantılarının yolları kesilecek, Atatürk gösterdiği ilkeleri yolundan gidilecektir. İnsanca yaşam egemen olacaktır” 

Kaynak: Haber Merkezi