Biri dolduruyor… Biri boşaltıyor! Biri dolduruyor… Biri boşaltıyor!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) 36 ile sarı ve turuncu kodlu uyarı yaptı. Ülkenin birçok yerinde yağışlı ve soğuk hava etkili olurken bazı bölgelerde yoğun kar yağışı ve yağmur bekleniyor. Meteoroloji'den 36 kente sarı ve turuncu kodlu uyarı! Yoğun kar yağışı, sel ve taşkın riski ve kuvvetli fırtına...

METEOROLOJİ TURUNCU KODLA UYARDI

Meteorolojiden gelen son verilere göre ülke genelinin çok bulutlu ve yağışlı geçmesi bekleniyor. Marmara'nın doğusu, Akdeniz, İç Anadolu'nun kuzeybatısı, Batı Karadeniz, Güneydoğu Anadolu, Doğu Anadolu'nun güney ve batısı ile Muğla çevrelerinde kuvvetli, Antalya, Mersin ve Adana çevrelerinde yer yer çok kuvvetli, Antalya’nın doğusunda şiddetli olması beklenen yağışların genellikle yağmur ve Ege ve Akdeniz kıyılarında yer yer gök gürültülü sağanak, Batı Karadeniz'in iç kesimlerinin yüksekleri ile Doğu Anadolu'nun yükseklerinde yoğun karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

SU BASKINI VE TAŞKIN RİSKİ

Bugün Batı Karadeniz bölgesinde kuvvetli yağış etkili olacak. Gündüz Kocaeli Yalova Düzce Sakarya Zonguldak Bartın Devrek Karasu Alaplı Karabük, Gece Cide Bozkurt Ayancık Sinop su baskını ve dere taşkınlarına dikkat. (Haber merkezi)

Editör: Muhammet