Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Marmara Bölgesi'nde etkili olması beklenen sağanak yağışlar nedeniyle birçok il için 'sarı' uyarıda bulundu. Özellikle Aydın, Balıkesir, Bilecik, Bolu, Bursa, Çanakkale, İstanbul, İzmir, Kastamonu, Kocaeli, Kütahya, Manisa, Muğla, Sakarya, Sinop, Tekirdağ, Zonguldak, Bartın, Yalova ve Karabük illeri, sarı ve turuncu kodlu uyarıya tabi tutuldu.

KEİPA Zonguldak Toplantısında Filistin'e destek vurgusu KEİPA Zonguldak Toplantısında Filistin'e destek vurgusu

Karadeniz'de etkili olacak sert lodosun, Bolu-Zonguldak-Kastamonu kesiminde özellikle akşam saatlerinde yağışın şiddetini artırması bekleniyor. Ayrıca, Karadeniz'in doğusu ve Doğu Anadolu'da yağışın kesilmesiyle birlikte ayaz ve don olaylarına dikkat çekildi. Tahmini sıcaklık değerleri ise Bolu'da 12, Trabzon'da 19, Erzurum'da 3, Malatya'da 8 derece olarak açıklandı.

Vatandaşların, meteorolojik uyarılara dikkat ederek gerekli önlemleri almaları ve ani hava değişikliklerine karşı tedbirli olmaları önemle vurgulanıyor. Ulaşımda aksamalar, sel ve su baskınları gibi olumsuzluklara karşı ilgililerin ve halkın dikkatli olması gerekiyor. /Haber Merkezi

Editör: Murat Barutçu