Zonguldaklı futbolcu Mert Caymaz’ın forma giydiği Arnavutköy Belediyespor, 2. Lige yükselme play-off final maçında Artvin Hopaspor’la karşılaşacak. İstanbul ekibi, bu maçı kazanması halinde adını 2. Lige yazdıracak.

Mert Caymaz’ın iki sezondur forma giydiği Arnavutköy Belediyespor 2. Lige çok yaklaştı. Grup aşamasını 59 puanla 4’üncü sırada bitirdikten sonra Play-Off grubuna yükselen Arnavutköy Belediyespor, yarı finalde eşleştiği Bursa Yıldırımspor’u 3-1 ve 1-0’lık skorlarla yenerek finale yükseldi. Finalde Artvin Hopaspor’la karşılaşacak Arnavutköy, tek maç eleme usulü oynanacak maçı kazanması halinde TFF 2. Lige yükselecek.

Arnavutköy Belediyespor ile Artvin Hopaspor, grup aşamasında 13 Ekim 2021 ve 27 Şubat 2022 tarihlerinde karşı karşıya gelmiş, ilk maçı Arnavutköy 3-1, ikinci maçı Artvin Hopa 1-0 kazanmıştı.

ARNAVUTKÖY'ÜN EN İSTİKRARLI VE EN GOLCÜSÜ 

Bu sezon Arnavutköy Belediyespor forması altında ligde 30, Play-Off yarı finalinde 2 olmak üzere 32 maçın tamamında ilk onbirde görev alarak istikrarlı bir grafik çizen ayrıca attığı 11 golle en golcü futbolcu unvanına sahip Mert, yarın ki şampiyonluk maçında da kadronun değişilmez futbolcusu olacak.

Mert Caymaz ve Arnavutköy Belediyespor için tarihi maçlardan biri olacak final karşılaşması, 24 Mayıs Salı (yarın) günü saat 19.00’da BŞB Kayseri Kadir Has Stadı’nda oynanacak. Şampiyonun belli olacağı final maçında Oğuzhan Çakır, Mert Baykal, Yusuf Susuz ve Ahmet Balkan’dan oluşan hakem triosu görev yapacak.

Arnavutköy Belediyespor’un şampiyon olması halinde Zonguldaklı futbolcu, futbolculuk kariyerine bir kupa daha dahil edecek. Mert Caymaz, Zonguldak Kömürspor’da oynadığı 2015-2016 sezonunda 3. Lig, 2013-2014 sezonunda Bölgesel Amatör Lig şampiyonlukları yaşamıştı.

3. Ligde, diğer iki final müsabakasının biri bu akşam saat 20.00’de Ankara Eryaman Stadı’nda Fethiyespor-İçel İdmanyurduspor, diğeri de 25 Mayıs Çarşamba günü 16.30’da yine Ankara Eryaman Stadı’nda İskenderunspor AŞ-Alagöz Holding Iğdır FK arasında oynanacak.

3. Ligden 2. Lige yükselen ilk 3 takım, 1, 2 ve 3’üncü grupta normal sezonu şampiyon tamamlayan Batman Petrolspor, Düzcespor ve Esenler Erokspor olmuştu.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi