Zonguldak kent merkezindeki trafik akışının gün boyu aksaması ve sıkışıklık, biraz de insanlarımızın bireysel görevlerini yerine getirmekteki ihmalkârlığından ve toplu yaşama becerilerinin olmayışından kaynaklanıyor.

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi öğrencileri ‘Gazze için kıyama kalk’ nöbetini tamamladı Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi öğrencileri ‘Gazze için kıyama kalk’ nöbetini tamamladı

Kent merkezinde gün boyu süren trafik tıkanması da bu nedenler yüzünden. İnsanlarımızın bir arada toplu olarak yaşayabilme yeteneği ne yazık ki çok az. Genelde kurallara uymama gibi durumlar bir övünç nedeni olarak kendini gösteriyor. Bunlar arasında trafik kurallarına uymama da var.

Zonguldak’ın en işlek ana caddesi olan Gazipaşa’da da trafik kurallarına uymayanlar yüzünden trafik aksıyor. Bazı insanlar cadde üzerinde çizilmiş 10’a yakın yaya geçidini kullanarak karşıya geçmek yerine canlarının istediği noktadan ulu orta geçiş yapıyorlar, bu arada birlikte geçtikleri çoluk çocuklarının da canlarını tehlikeye atıyorlar.

Araç sürücüleri de bu duruma isyan ediyor ama yapacak bir şey yok, çünkü bu iş böyle gelmiş böyle gidiyor. Yaya geçidini kullanmayanlara uygulanması gereken para cezaları da uygulanmayınca işte kent merkezinde trafik böyle arapsaçı bir görünüm alıyor. (Sermet Aksu)

WhatsApp-Image-2023-08-15-at-11.51.06-(1)WhatsApp-Image-2023-08-15-at-11.51.05WhatsApp-Image-2023-08-15-at-11.51.06

Editör: Murat Barutçu