Son yıllarda yaşanan yoğun yağışlarla birlikte dere ve çayların taşması sonucu meydana gelen sel felaketleri, akarsuların daha güvenli hale getirilmesi gerekliliğini ortaya koyuyor. Bu kapsamda AK Parti Alaplı ilçe Başkanı Yaşar Karacan, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'ya projeyi sunarak, yapımının hızlandırılmasını talep etti.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Zonguldak'ta yaşanan sel felaketinden etkilenen bölgeleri incelemek amacıyla ziyaret gerçekleştirdi. Bu sırada Karacan da Bakan Yerlikaya'ya eşlik ederek Alaplı Çayı'nın denizle birleştiği noktada yapılması planlanan mendirek projesini teslim etti. Karacan, yazılı açıklamasında sel felaketinde Zonguldak ilinin büyük zararlar gördüğünü belirtti ve Alaplı ilçesinin nispeten daha az zarar gören yerlerden biri olduğunu vurguladı.

Ancak, Alaplı Çayı'nın daha güvenli hale getirilebilmesi için denizle birleştiği noktada mendirek projesine ihtiyaç duyulduğunu ifade etti. Karacan, Bakan Yerlikaya'ya projenin dosyasını teslim ederek taleplerini iletti. Bakan Yerlikaya ise konuyla ilgileneceğini ve projenin takibini yapacaklarını belirtti.

Karacan, mendirek projesinin takibinde kendilerine destek olan Zonguldak AK Parti milletvekillerine ve İl Başkanına teşekkür etti. Alaplı ilçesinin daha yaşanabilir hale gelmesi için ekip arkadaşlarıyla birlikte gece gündüz çalıştıklarını ifade etti. /Haber: Fadime YILMAZ ELMA

Alaplı’da Turizm Haftası’nı öğrenciler kutladı Alaplı’da Turizm Haftası’nı öğrenciler kutladı

WhatsApp-Image-2023-07-13-at-12.49.09

Editör: Murat Barutçu