Türkiye Emekliler Derneği Başkanlar Kurulu, derneğin 53. kuruluş yıl dönümünde dün Ankara'da toplandı.

Semra Ünal Darıcı vefat etti Semra Ünal Darıcı vefat etti

Başkanlar Kurulu toplantısına katılan Türkiye Emekliler Derneği Zonguldak şube başkanı Hüseyin Memiş, emekli aylıklarının yeniden hesaplanması ve asgari ücrete göre zayıflayan aylıkların güçlendirilmesi talebinin gündeme geldiği belirterek şunları söyledi:

“5 bin TL hiçbir koşul aranmadan bütün emeklilere ödenmelidir. Tarım Sigortası çiftçilerimizi mağdur etmiş ve üzmüştür. Seçim öncesinde verilen hiçbir vaat yerine getirilmemiştir. Hükümete çağrımız, acilen emekli aylıklarına seyyanen zam yapılmasıdır. Emeklilerin intibak sorunu çözülmelidir.

Başkanlar Kurulu bildirisinde çözüm bekleyen taleplerimiz ise "İvedilikle, 2000 sonrası emeklilerimizin intibak sorunu çözülmelidir. 5 bin TL ödeme ile ilgili düzenleme yeniden ele alınmalı ve her bir emeklimize ödenmelidir.   Emekli aylıklarına seyyanen zam yapılmalı. Taban emekli aylığı, asgari ücretle eşitlenmelidir. 1. dereceden emekli olan memur emeklilerimizin 3600 ek göstergeden yararlanması sağlanmalıdır. Bayram ikramiyeleri güncellenmeli ve en az aylık ödemesine endekslenmelidir.  Emeklilerden alınan sağlık katkı payları kaldırılmalı. Emeklilerimiz; muayene, ilaç bedeli, tetkik ve tedavilerde ilave ücret ödemesi de dahil hiçbir ad altında katkı payı ödemeden, kamu ve özel sağlık kuruluşlarından yararlandırılmalıdır. Vergiler ile birlikte enflasyondan en fazla etkilenen kesim emekliler olmuştur. Bu nedenle, vergi iadesi karşılığı olarak ödenen ek ödeme oranları yetersiz kaldığından, yüzde 10’a yükseltilmelidir. Emeklilerin konut giderlerinden (doğal gaz, elektrik, kömür ve su faturaları) hiçbir ad altında vergi alınmamalıdır.  Evi olmayan ve kirada oturan emeklilerimize kira yardımı yapılmalıdır” (Haber Merkezi)

AFAD’dan bir acı haber daha:  Kayıp canlardan biri daha bulundu! AFAD’dan bir acı haber daha: Kayıp canlardan biri daha bulundu!

Gemicinin kimliği belirlendi! Gemicinin kimliği belirlendi!

Kayıp mürettebattan bir acı haber daha! Kayıp mürettebattan bir acı haber daha!

Başkandan örnek hareket! Başkandan örnek hareket!

Editör: Murat Barutçu