Meme estetiği en sık uygulanan plastik cerrahi ve estetik cerrahi ameliyatları arasında yer alır. Meme estetiği ameliyatları hastanın isteklerine ve ihtiyaçlarına göre şekillendirilebildiği aynı zamanda kişinin estetik görünümünü doğrudan desteklediği için alanında uzman ve deneyimli estetik cerrahlar tarafından uygulandığında yüksek memnuniyet oranlarına erişmek mümkündür. Meme estetiği prosedürleri arasında yer alan meme büyütme ve meme küçültme İstanbul gibi metropollerin yanı sıra küçük şehirlerde de talep görmektedir. Op. Dr. Evren İşçi uzmanlığı ve deneyimi ile öne çıkan bir estetik cerrah olarak hayalinizdeki göğüslere kavuşmak için başvuracağınız ilk adrestir.

Dolgun, dik ve vücut hatlarıyla orantılı boyutlarda memeler; kadın güzelliğinin en önemli unsurları olarak kabul edilirler. Yapısal ya da gelişimsel etkenlere bağlı olarak memelerin normal kabul edilenden daha küçük, daha büyük ya da sarkık olması kişinin yaşam kalitesini olumsuz yönde etkileyebileceği gibi öz güven eksikliğinden kaynaklanan psikolojik sorunlara da neden olabilir.

Kadınların yaşamlarının farklı dönemlerinde karşı karşıya kaldığı kilo alma, kilo verme, hormonal değişiklikler, hamilelik ve emzirme gibi faktörlerin yanı sıra genetik etkenler; meme dokusunun formunu kaybetmesine, göğüslerin aşırı şekilde büyümesine ya da sarkmasına neden olabilir.

Yaş almayla birlikte yer çekiminin etkisine yenik düşen memelerin sarkması kaçınılmaz bir durum olarak kabul edilir. Kadınlar, memelerinin istedikleri formu kaybetmesiyle birlikte utanabilir, öz güven eksikliği yaşayabilir, kıyafet seçimi sırasında zorluklar yaşayabilir, depresyona girebilir, duruş bozukluğu, kamburluk, boyun ve bel fıtığına bağlı ağrılarla karşı karşıya kalabilir, el ve kol sinirlerinin sıkışması nedeniyle omuz bölgesinde uyuşma ve güç kaybı gibi sorunlarla karşılaşabilir. Diğer yandan meme kanseri dolayısıyla memelerin bir kısmının ya da tamamının alınması da kadınların estetik ya da sosyal sorunlar yaşamasına yol açabilir.

Meme Büyütme Sık Uygulanan Bir Meme Estetiği Prosedürüdür

Memelerin şekli ve boyutu her kadında farklıdır. Memelerin boyutu yapısal olarak çeşitli nedenlerle küçük olabilir. Ayrıca memeler arasında boyut farkı ve asimetri olması gibi sorunlar yaşanabilir. Memelerin birbiriyle eşit bir hale getirilmesi ya da hacimlerinin arttırılması amacıyla silikon protezlerin meme büyütme estetiği ameliyatıyla yerleştirilmesi tercih edilebilir.

Silikon protezler diğer bir deyişle meme implantları, meme şeklinde hazırlanmış balona benzer yapılardır. Meme protezleri damla ve yuvarlak şekilli olabilirler. Meme büyütme estetiği ameliyatından önce hastanın fiziki muayenesi yapılır ve birtakım değerlendirmeler yapılır. Yapılan değerlendirmenin yanı sıra hastanın beklentileri göz önünde bulundurulur. Doğal ve estetik açıdan tatmin edici bir görünüm sağlayacak en uygun seçim yapılır.

Meme büyütme ameliyatı yapılacak hasta 40 yaşın üzerinde ise ameliyattan önce ek olarak ultrasonografi ve Mamografi gibi tetkikler uygulanır. Tüm cerrahi prosedürler gibi meme büyütme estetiği ameliyatları da bazı risklere sahiptir. Meme büyütme estetiği ameliyatından sonra uygulama bölgesinde ağrı ve ödem gibi sorunlar yaşanabilir. Ameliyata bağlı olarak nadiren kanama ve enfeksiyon sorunları ortaya çıkabilir.

Ameliyatın ardından bazı hastalar, meme başlarında artan ya da azalan duyarlılık ve kesi çevresinde hissizlik sorunu ile karşı karşıya kalabilirler. Bu tür durumlar genellikle geçicidir. Genel anestezi altında gerçekleştirilen meme büyütme estetiği ameliyatı sırasında silikon protez; hastanın meme yapısına bağlı olarak meme dokusunun ya da pektoral kasın arkasına yerleştirilir.

Meme Küçültme Ameliyatı İle Fiziksel Sorunları Çözümlemek Mümkün

Meme küçültme estetiği ameliyatı birçok kişi tarafından dış görünümün iyileştirilmesine yönelik, kozmetik bir prosedür olarak kabul edilir. Ancak meme küçültme estetiği aynı zamanda fonksiyonel bir ameliyattır. Meme boyutunun iriliği nedeniyle sarkan memeler, kadınların ciddi boyutta boyun ve sırt ağrıları yaşamasına neden olabilir. Hatta kişi kamburluk sorunu yaşayabilir. Sutyenin kol sinirlerine yaptığı baskı sonucu kişinin kollarında uyuşma ortaya çıkabilir.

Sabah pencereleri açmayın! Sabah pencereleri açmayın!

Sürtünme nedeniyle meme altı oluğunda pişik oluşması ve yara açılması sık görülen ve kadınların günlük fiziksel aktivitelerini sınırlandırabilen bir durumdur. Meme boyutunun iriliği kadınları kıyafet seçimi sırasında zorlayabilir. Sonuçta fiziksel görünümüyle ilgili memnuniyetsizlikleri olan kadınlar sosyal ve psikolojik sorunlarla karşı karşıya kalabilir. Meme küçültme estetiği ameliyatı ile memelere doğal bir görünüm kazandırılması kadınların estetik görünümünü iyileştirmenin yanı sıra yaşam konforlarının artırılmasında da önemli bir rol oynar.

Meme küçültme estetiği sırasında normalden daha büyük olan meme dokusu, hastanın vücut ölçüleri ile orantılı olarak yeniden şekillendirilir. Fazla meme dokusu ve derisi çıkarılır. Meme başı olması gereken noktaya taşınır. Ameliyat genel anestezi altında gerçekleştirilmekte olup hasta özelinde uygulanan tekniğe göre uygulama bölgesinde farklı kesi izleri kalabilir. Meme küçültme estetiği ameliyatında uygulanan teknikten bağımsız olmak üzere hastanın meme başının çevresinde iz kalır. Başlangıçta belirgin bir görünüme sahip olan izler, sağlıklı bir iyileşme süreciyle birlikte daha belirsiz bir hal alır. Hastalar meme küçültme estetiği ameliyatından yaklaşık 1 hafta sonra günlük yaşamlarına ve işlerine dönebilse de 3 ay ağır sporlardan uzak durmaları gerekir.

Editör: Muhammet