Meme formu ve hacmi, kadınların estetik görünümlerini etkileyen en önemli faktörlerden olurken ilk çağlardan beri dişiliğin simgesi olarak da değerlendirilmektedir. Kadınların büyük bir bölümü, vücut hatları ile orantılı dolgun ve dik göğüslere sahip olmak istemektedir. Ancak genetik faktörlerin yanı sıra emzirme ve yaşlanma gibi nedenlerden dolayı meme formu deformasyona uğrayabilmekte, kadınlar için can sıkıcı bir hal oluşabilmektedir. Son dönemlerin popüler estetik cerrahi uygulamalarından olanmeme dikleştirme ameliyatı, meme formunun daha dik ve genç bir görünüme kavuşmasını sağladığından her geçen gün popülerliğini artırıyor.

Meme dikleştirme ameliyatının günümüzün en popüler estetik uygulamalarından bir tanesi olmasında çok sayıda faktör etkili olmaktadır. Tıp dünyasındaki gelişmelerin ardından estetik uygulamalar daha ulaşılabilir hale geldi. Bu durum bireylerin kendilerinde rahatsızlık duydukları ve kusur olarak adlandırdıkları durumları düzeltme imkanını mümkün kıldı. Kadınların estetik görünümlerini doğrudan etkileyen ve son derece önemli olan meme formu, meme dikleştirme vememe büyütme gibi operasyonlar ile istenilen düzeye daha kolay ulaştırılmaya başlandı.

Estetik ve plastik cerrahi alanlarında uzman olanOp. Dr. Evren İşçi, İstanbul’daki özel kliniğinde hastalarını kabul ederken kişiye özel tedavi planlarını sunarak memnuniyet düzeyini üst seviyelerde tutmaktadır. Estetik operasyonlardaki başarının doktor ve hastanın fikir birliğine ulaşması sonucunda ortaya çıkacağı düşüncesini benimseyen Op. Dr. Evren İşçi, bireylerin görünüşlerini iyileştirmek ve özgüvenlerini artırmak için ameliyatlı ve ameliyatsız estetik uygulamalar yapmaktadır.

Kadınlar, istedikleri meme formuna sahip olamadıklarında birçok açıdan olumsuz etkilenebilmekte ve psikolojik açıdan sorunlar yaşayabilmektedir. Yaşlanma, hamilelik, emzirme ve aşırı kilo kaybı gibi faktörlerden dolayı ortaya çıkan göğüs sarkması ve hacim kaybı, kişilerin kendilerini beğenmemelerine ve hatta aynadan uzaklaşmalarına yol açabilmektedir. Bu kişiler özgüven eksikliği yaşayabileceği gibi kendilerini eşlerinden, arkadaşlarından, iş ve sosyal hayatlarından soyutlayabilmektedir. Ayrıca kıyafet tercihinde sınırlamalara gidilmesi de önemli bir sonuç olarak kayıtlara geçmektedir. Meme dikleştirme ameliyatı, bu açıdan değerlendirildiğinde kişinin daha genç bir görünüm kazanmasına yardımcı olmakta ve psikolojik iyi hale ulaşmasını desteklemektedir.

Meme Dikleştirme Ameliyatı

Kadınlarda meme hacmi ve formu, estetik görünümü etkileyen son derece önemli faktörler arasında yer almaktadır. Gömülmüş meme başı, gelişimsel şekil bozuklukları, sarkma, kişiyi rahatsız eden meme büyüklüğü veya küçüklüğü gibi durumlarda meme dikleştirme ameliyatına başvurulmaktadır. Meme formunu hastanın istek ve ihtiyaçları doğrultusunda daha hoş gözüken bir noktaya taşımayı hedefleyen bu operasyon estetik uygulamalar kapsamında yer aldığından talep eden kişilere uygulanmaktadır. Ancak kişinin operasyon için uygun olması şartı bulunmaktadır.

Meme dikleştirme ameliyatlarının temel amacı, meme sarkmasına yol açan fazla cilt dokusunu vücuttan uzaklaştırmaktır. İşlem sırasında sarkmadan etkilenerek deforme olan meme başı ve meme dokusu, dik ve dolgun bir meme görünümü elde edilecek şekilde tekrar şekillendirilmektedir.

Meme Dikleştirme Ameliyatına Kimler Başvuruyor?

Meme dikleştirme ameliyatı, estetik cerrahi uygulamalar kapsamında olduğundan bu doğrultuda hastaların istek ve ihtiyaçları ön plana çıkmaktadır. Meme başı bölümü meme altı kıvrımının aşağısında yer aldığı durumlarda bu operasyona başvurulabilmektedir. Bir diğer neden ise meme dokusunun fazla olduğu durumlardır.

Meme Dikleştirme Ameliyatı Diğer Estetik Uygulamalarla Birlikte Yapılabilir Mi?

Meme dikleştirme ameliyatı, meme büyütme ve meme küçültme gibi estetik uygulamalar ile birlikte yapılabilmektedir. Genetik, yaşlanma ve emzirme gibi nedenlerden dolayı meme formu ve hacminin istenen düzeyde olmaması durumunda estetik operasyonlar bir arada kullanılabilmektedir. Örneğin meme büyütme ameliyatından faydalanmak isteyen bir kişi, aynı zamanda meme dikleştirme ameliyatı da olabilmektedir. Operasyondan başarılı sonuçlar alabilmek ve istenen meme formuna kavuşabilmek için hastanın uzman doktor ile fikir birliğine ulaşması son derece önemlidir.

Meme Dikleştirme Ameliyatı Kaç Saat Sürer? Zor Mudur?

Meme dikleştirme ameliyatının süresi her operasyon için değişmekle birlikte ortalama 2 saattir. Memenin boyutu, sarkma boyutu ve uygulanacak ek işlemler meme dikleştirme operasyonunun süresini uzatabilmektedir. Uzman doktor, uygulanacak işlemin planını hazırladıktan sonra kişiyi bilgilendirmektedir.

Meme dikleştirme ameliyatı genel anestezi altında uygulandığından hastalar işlem esnasında ağrı veya acı hissi duymamaktadır. Bu nedenle hasta açıdan konforlu bir süreç olmaktadır. Ameliyat sonrasında oluşan hafif düzeydeki ağrılar ise doktorun reçete edeceği ağrı kesici ilaçlar ile kontrol altına alınabilmektedir.

Operasyon genel anestezi altında gerçekleştirildiğinden hastaların ilk gün hastanede gözetim altında tutulmaları gerekmektedir. Bu süreçte istirahat eden kişilerde herhangi bir problem gözlenmez ise ertesi sabah taburcu edilmektedir. Kişilerin dikkat etmeleri gereken birtakım durumlar bulunurken uzun süre yatak istirahati gerekmemektedir.

Meme Dikleştirme Ameliyatı Sonrasında İz Kalır Mı?

Estetik cerrahi prosedürlerde merak edilen başlıca konu iz kalıp kalmadığıdır. Operasyondan yararlanmak isteyen kişilerin neredeyse tamamı, süreç tamamlandığında iz kalmamasını istemektedir. Cerrahi girişim gerçekleştirildiğinden dolayı meme bölgesinde son derece minimal düzeyde iz kalmaktadır. Bu iz, iyileşme döneminin ilk günlerinde daha belirgin ve kırmızı renkte iken zaman içerisinde silikleşmekte ve fark edilirliğini yitirmektedir. Dolayısıyla kişileri rahatsız etmemektedir.

de928adf-b704-49d7-80dd-a37d497cc5c9

Editör: Muhammet