Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Zonguldak Şubesi tarafından Mekke'nin Fethi ve Kudüs Gecesi Programı düzenlendi .

Zonguldak Belediyesi Nikah Salonu'nda düzenlenen etkinliğe  Enerji Bir-Sen Batı Karadeniz şubesi Başkanı Sedat Güngör, Cansuyu Derneği Başkanı Samet Güngör, Ensar Derneği Başkanı Fethi Aygün, çok sayıda sivil toplum kuruluşu ve siyasi parti temsilcisi de programda hazır bulundu.

Zonguldak BEÜ protokol imzaladı Zonguldak BEÜ protokol imzaladı

Program Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Ardından AGD'nin tanıtımını içeren sinevizyon gösterisinin ardından Şube Başkanı Recep Horozoğlu günün anlam ve önemine dair belirten konuşma yaptı. Başkan Horozoğlu konuşmasında Mekke'nin fethini kutlarken Gazze'deki katliamı kınandı.

Anadolu Gençlik Derneği Şube Başkanı Recep Horozoğlu konuşmasında şunları söyledi:

“Anadolu Gençlik Derneğimiz sevgi ve kardeşliği temel alan, ahlak ve maneviyat düsturu ile çalışmalarını gerçekleştiren, şuurlu, sorumluluklarının bilincinde, toplumun ifsadını önlemek, ihya ve inşasını tesis etmek amacıyla yalnızca Allah’ın rızasını gözeten bir nesil yetiştirmenin gayretinde olan müstesna bir kuruluştur.

Anadolu Gençlik Derneği mensupları olarak bizler iyinin, doğrunun, güzelin, faydalının ve adil olanın yeryüzüne hâkim olması mücadelesinde aynı inancı paylaşan her renkten ve ırktan herkesi kardeş bilirken, hangi renkten ve ırktan olursa olsun tüm mazlumların yanında olmayı da kendimize görev addediyoruz. Zulüm ve baskıya dayanan siyasi anlayışları, vicdanları karartacak boyutlara ulaşan eğlence tutkusunu, sömürüye dayanan zenginliği, ahlaki değerlerden yoksun bilimi, paylaşmayı zarar kabul eden iktisadi tavırları, insanları önemsemeyen teknolojiyi, haksızlara karşı ses çıkarmayan bir din anlayışını toplumun çürümesinde ve yok oluşunda en etkili faktörler olarak görüyoruz.

Bugün yeryüzünde Siyonist ve Emperyalist güçler İslam ülkelerinde ve mazlum coğrafyalarda zulümlerine devam etmektedir. Zulmün ve terörün tüm yüzlerini gördüğümüz zamanlardan geçmekteyiz. İslam âlemi ve mazlum coğrafyalar her gün ağır bedeller ödemeye ve acılar çekmeye devam ediyor. İlk kıblegahımız Mescid-i Aksa, kutsal toprağımız Kudüs, Filistin; Gazze uluslararası camiada meşruiyeti bulunan ve devlet olarak tanınan, fakat gerçekte bir terör örgütü olan İsrail’in saldırılarıyla işgal ve mezalim altındadır.

Filistin’e, İslam coğrafyasının tam kalbine bir hançer gibi saplanan İsrail bölgede yaşanan kaosun, terör olaylarının, iç savaşların ve işgallerin yegâne sebebidir. Biz biliyoruz ki bugün Siyonizm’in her türlü fesadı yeryüzüne yayabiliyor ve bugün başta Gazze olmak üzere dünyanın gözleri önünde soykırım yapabiliyor oluşu onların gücünden değil Müslümanların irade zaafiyeti ve parçalanmışlığından kaynaklanmaktadır." (Ersen Berk ÇELİK)

WhatsApp-Image-2024-01-01-at-13.34.42

Editör: Murat Barutçu