19 mayıs kutlamalarında iki öğrenci fenalaştı 19 mayıs kutlamalarında iki öğrenci fenalaştı

Zonguldak Belediye Meclisinin Mayıs ayı ikinci birleşimi gerçekleşti. Meclis AK Parti grubu ile CHP grubu arasında su tartışması yaşandı.

Zonguldak Belediye Meclisi Mayıs ayı 2’inci birleşimi Zonguldak Belediye Başkanı Tahsin Erdem yönetiminde belediye nikah salonunda yapıldı. Mecliste yeniden emeklilere verilecek indirimli suyla ilgili AK Parti meclis üyesi Şendoğan Karataş ve Cumhuriyet Halk Partisi meclis üyesi Atınç Kayınova arasında tartışması yaşandı. Mecliste söz alan Cumhuriyet Halk Partisi meclis grup başkanvekili Atınç Kayınova, AK Parti meclis üyesi Şendoğan Karataş’a emeklilere verilecek indirimli su için neden 1 yıl beklendiklerini sordu.

Tartışmalara cevap veren Cumhuriyet Halk Partisi Atınç Kayınova, “2019 Mart seçimlerinde sizler seçildiniz vaatlerinizin arsında 65 yaş üstüne ücretsiz ulaşım, Emeklilerin su faturalarına indirim sağlayacağız taahhütleriniz arasında vardı. Aradan dört yıl geçti. Biz bunu hatırlatıyoruz dediniz. Bu benim önerim değil. AK Partinin önergesi. Sizin taahhüdünüzü verdik. Biz sunduğumuzda o zaman niye hayır verdiniz. Bir yıl niye beklediniz ”dedi.

Belediye Meclisinin birinci toplantısında Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilen gündemin dördüncü maddesi olan; Su ve kanalizasyon müdürlüğünün 22 Mart  2024 tarihli ve 102866 sayılı Zonguldak Belediye gerileri tarifesini su ve kanalizasyon müdürlüğü hizmetleri ücretleri bölümünde su ücret tarifesi ve atık su ücret tarifesi konulu kısımların (B) bendinin “Engelli İndirimli Konut”  düzenlenmesi ve (J) bendinin eklenerek “Şehit Yakını ve Gazi İndirimli Konut” şeklinde düzenlenmesi ve ücretlinin belirlenmesi ile Zonguldak merkez ilçesinde yaşayan taban aylığı en düşük olan emeklilerin su kullanımında yüzde 50 indirim yapılması hakkında plan ve bütçe komisyonunun raporu oy birliği ile kabul edilirken emekliler yasal düzenleme nedeniyle indirime dahil edilmedi.   

43649972 Bd84 4007 B77C D9D9A0743145

Editör: Sertaç Özdemir