Süper Amatör Lig ekiplerinden Mavi Şimşekspor, 5’inci hafta sonunda Devrek Belediyespor’dan devraldığı liderliği çoksevdi. Birol Yılmaz yönetimindeki Çatalağzı ekibi, 6’ncı haftada son sıradaki İhsaniyespor’u 4-0 mağlup ederek hem yenilgisiz liderliğini sürdürdü, hem de gol averajını +11’e çıkardı.

İlk 4 haftayı 3 galibiyet, 1 beraberlikle geride bırakan Mavi Şimşekspor, bu bölümde Devrek Belediyespor ve Ereğli Akınspor’la puan puana sıralandı.

5’inci haftada kendisiyle aynı puana sahip Devrek Belediyespor’u 2-0’lık net skorla mağlup ederek 3 puan önüne geçtiği rakibinden liderliği devralan Mavi Şimşekspor, bu galibiyetin peşine bu hafta İhsaniyespor’u 4-0 farklı yendi. Net skorlarla galip geldiği son iki maçta kalesinde gol de görmeyen Mavi Şimşek ekibi, Kilimli Belediyespor (1-0) ve Beycuma Cezaevispor (3-0) maçlarında da kalesini gole kapalı tutmuştu.

6 maçta 5 galibiyet, 1 beraberlikle 16 puana ulaşan Mavi Şimşekspor, puantajda bu hafta yine başı çekti. Mavi Şimşekspor’un ardından 14 puanla Ereğli Akınspor, 13 puanla Devrek Belediyespor, 12’şer puanla Kilimli Belediyespor ile Çaycumaspor ve 11 puanla Gelikspor geliyor.

Karadeniz bölgesinin kadın basketbolundaki tek takımı Zonguldakspor, Süper Lig için destek bekliyor Karadeniz bölgesinin kadın basketbolundaki tek takımı Zonguldakspor, Süper Lig için destek bekliyor

Diğer yandan 6 maçta rakip ağlarla 13 gol bulan Mavi Şimşekspor, kalesinden ise sadece 2 gol çıkardı. Liderin 1 numaralı file bekçisi Can Avcı, şuan Süper Amatör Ligde 6 maçta en az gol yiyen iki kaleciden biri. Avcı, 6 maçın 4'ünde kalesini gole kapalı tuttu. Yenilgisiz lider, 7’nci haftada sahasında Gelikspor’la karşı karşıya gelecek.

SPOR SERVİSİ

süper2-1süper-2süper1-2

Editör: Hüseyin EKİNCİ