Karabük’ün Safranbolu ilçesinde bir kuyumcuya yönelik silahlı ve maskeli soygun girişimiyle ilgili davada mahkeme kararını açıkladı. Sanıklar, çeşitli suçlardan hapis cezalarına çarptırıldı.

KARAR DURUŞMASI 4. CELSEDE GÖRÜLDÜ

Karabük 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen karar duruşmasına, tutuklu sanıklar Cemal Çelikay (21), Emre Ünlük (21), Rıza Çelikay (19), Ramazan Karakaş (33) ve Eyüp Emir Eper (20), avukatları ve sanık yakınları katıldı.

SANIKLAR SON SÖZLERİNDE BERAAT İSTEDİ

Mahkeme başkanının son sözlerini sorması üzerine sanıklar kendilerini savundu. Cemal Çelikay, ailesi için bir şans istediğini belirterek pişman olduğunu dile getirdi. Kardeşi Rıza Çelikay ise kimseye zarar verme niyetinin olmadığını savundu.

Emre Ünlük, nitelikli yağma suçunu kabul ettiğini ancak öldürmeye teşebbüs suçlamasını reddettiğini ifade etti. Ramazan Karakaş, gözcülük ya da yardım suçlamalarını kabul etmezken, silahı temin eden Eyüp Emir Eper ise pişman olduğunu ve askerliğini yaparak topluma kazandırılmak istediğini söyledi.

3 SANIĞA 13’ER YIL HAPİS CEZASI

Mahkeme heyeti, Cemal Çelikay, Rıza Çelikay ve Emre Ünlük’ü “nitelikli yağma” suçundan Türk Ceza Kanunu’nun 149/1 maddesinin ilgili bentleri uyarınca 13’er yıl hapis cezasına çarptırdı. Ayrıca mala zarar verme suçundan sanıklara 1’er yıl hapis cezası verildi.

Karabük'te uluslararası standartlarda tek oryantiring haritası KBÜ'de
Karabük'te uluslararası standartlarda tek oryantiring haritası KBÜ'de
İçeriği Görüntüle

İKİ SANIĞA İNDİRİM UYGULANDI

Ramazan Karakaş ve Eyüp Emir Eper’e de aynı suçtan 13 yıl hapis cezası verilirken, mahkeme indirim uygulayarak cezalarını 6 yıl 6 ay hapis olarak belirledi.

ÖLDÜRMEYE TEŞEBBÜS SUÇUNDAN BERAAT

Mahkeme heyeti, sanıklar hakkında açılan “öldürmeye teşebbüs” suçlaması yönünden ise delil yetersizliği gerekçesiyle 3 sanık hakkında ayrı ayrı beraat kararı verdi.

Kaynak: İHA