6 Şubat depreminin ardından ailesiyle birlikte Zonguldak'ın Gökçebey ilçesine bağlı Bakacakkadı beldesine yerleşen Ali Altuntaş, yürüyüş yapmak için çıktığı evinin yaklaşık 250 metre yakınlarında köpek saldırısına uğradı. Elinden yaralanan Altuntaş’ın imdadına komşuları yetişti. Olayın ardından hastanede tedavi altına alınan Altıntaş, daha sonra İlçe Jandarma Komutanlığı’na giderek, köpeği sahiplenen kişinden şikayetçi oldu.

‘AŞILI, BİR ŞEY OLMAZ’ DEDİ!

Ali Altuntaş, yaşadığı olayla ilgili gazetecilere, "Ben gezerken, kadın elinde iki köpekle geldi. Birisini bıraktı. Onu kendimden korurken, sopa vardı elimde, ötekini de bıraktı. O elimi yaralamış bana 'Bir şey olmaz, aşılı' diyor. 'Seni ısırsın' dedim. 'Benim elimden kan akıyor. Aşılı diye bir şey yok.' dedim. Askeriyeye şikayet etmiştim. Doktorlara da söyledim." şeklinde konuştu.

“SON OLAY DAMLAYI TAŞIRAN OLAY OLDU”

Emekli din görevlisi Muhammed Kara, mahalle sakinlerinin tepki almaktan korktukları için daha önce şikayetçi olamadıklarını ifade ederek, "Son olay damlayı taşıran olay oldu. Kendimde görev yaparken, sabah namazında camiden geldiğimde kendi evime giremedim. Cevat amca eline küreği aldı ve eve öyle girebildim. Herkes aslında şikayetçi. Ama toplumsal olarak bir araya gelip dile getiremedik şikayetlerimizi." dedi.

“BİZ BURADA KÖPEKLERİ BESLEDİĞİMİZ SÜRECE, YİNE GELECEKLERDİR”

Hastane yolunda sona gelindi Hastane yolunda sona gelindi

Oğlu Eyüp Yaylı'nın işe giderken sabahın erken saatlerinde aynı mahallede köpek saldırısına uğradığını ifade eden Yakup Yaylı, "Sözlü olarak belirli mercilere söyledik. Geldiler, köpeği bulamadılar, kaçtı. Bulduysalar da köpeği yakalayamadılar. Biz burada köpekleri beslediğimiz sürece, yine geleceklerdir." dedi.

“HAYVAN HAKLARI DİYORLAR AMA İNSAN HAKLARI ARTIK KALMAMIŞ”

Mahallede market işletmeciliği yapan İzzet Arslan da oğlu Mert Arslan'ın köpek saldırısına maruz kaldığını söyleyerek, "Aynı şekilde benim çocuğumu da ısırdılar. Ayrıca, buraya gelen çocuklar son iki senedir artık markete gelmeye korkuyorlar. Çocuklar artık o kadar korkuyor ki bu köpeklerden burası yaşanmayacak hale geldi. Bir an önce bunun bir çözümünü bulmak lazım. Yoksa köpekler insanın o kadar canını yakacak ki. Hayvan hakları diyorlar ama insan hakları artık kalmamış. Yazık günah. Yarın bir hayvan hakları sahibinin çocuğu ısırıldığında ben aynı tepkiyi onlardan görmek istiyorum." dedi.

HAYVANSEVERLERE SESLENDİ: “İNSANI SEVİN”

Ali Altuntaş'ın kızı Naile Altuntaş ise babasının yaşadığı olayı herkesin yaşayabileceğini ifade ederek, "Hayvanın insandan üstünlüğü yoktur. Dünyada yaratılan her şey insan için yaratıldı. İnsanın üstünlüğünü kabul etmek gerekir. Hayvanseverlere sesleniyorum, insanı sevin, sonra hayvanları sevin. Bütün canlılar yaratıldı evet biz hepsini seviyoruz. Hiçbir canlıya zarar gelsin istemiyoruz ama dışarıda özgürce çocuklarımız, yaşlılarımız, engellilerimiz ve kadınlarımız dolaşamıyorlar. O koca hayvanlardan hiçbir canlının kendini savunma şansı yoktur. Toplumda artık buna bir son verilmesi gerektiğini düşünüyorum." şeklinde konuştu.

Mahalle sakinleri ise 1 yıl içerisinde 8 kez farklı kişilerin köpeklerin saldırısına maruz kaldığını belirterek, köpeklerin toplatılması için imza topladılar. 260 dairelik sitede 250 imza toplanarak köpeklerin alınması için Gökçebey Kaymakamlığı'na ve Bakacakkadı Belediyesi'ne başvuruda bulunuldu.

Whats App Image 2024 05 29 At 11.02.26

Whats App Image 2024 05 29 At 11.03.33

Muhabir: Fadime YILMAZ ELMA