Zonguldak’ta bazı semtlerde yol kenarlarına terk edilmiş bulunan araçlar hem çevre kirliliğine, hem de görüntü kirliliğine neden oluyorlar. Hurdaya çıkmış araçlarını yol kenarına bırakıp ilgilenmeyen vatandaşlarla anlaşılmaz nedenlerle mücadele de edilmiyor, ceza da uygulanmıyor.
Örneğin 467 Evler semtinin Sağlık Sokak girişine uzun yıllar önce terk edilmiş bulunan bu araç civarda oturanlar tarafından çok kereler mahalle muhtarına da şikayet edilmiş, belediye yetkililerine de bildirilmiş. Ancak ilgilenen olmamış ve o hurda araç orada hala duruyor.
Vatandaşlar “biz kapımızın önüne iki kürek inşaat artığı atamıyoruz, ceza uygularlar ama böyle hurda araçları atmak serbest, Ereğli belediye başkanı bu tür hurdalar için talimat vermiş, sahibi almazsa belediye alıp çöpe atıyor, bizde de bu uygulanmalı” diyerek eleştirilerini dile getiriyorlar.
