Fethiyespor galibiyetiyle başladığı ikinci yarıda son iki haftayı puansız geride Zonguldak Kömürspor, yoğun maç trafiğine giriyor. Elmas, 4 ila 12 Şubat tarihleri arasında 4’er gün arayla 3 maç oynayacak. Bu maçların 2’si iç sahada, 1’i deplasmanda.

21’inci haftada 1461 Trabzon, 22’nci haftada Adıyamanspor yenilgileriyle irtifa kaybı yaşayan Zonguldak Kömürspor, iki maçlık kötü sürecin ardından çıkış yolu arıyor.

23’üncü haftayla birlikte yeni bir sayfa açıp Play-Off yarışındaki avantajını artırmak isten Şenol Demir ve öğrencileri, 4, 8 ve 12 Şubat tarihlerinde 3 kritik karşılaşmaya çıkacak.

Zonguldak Kömürspor’un 3 maçlık yoğun trafiği, Cumartesi günü Karaelmas Kemal Köksal Stadı’nda Kırklarelispor maçıyla başlayacak. Kendisini 4 puan geriden takip eden rakibiyle 23’üncü hafta sınavı verecek Zonguldak ekibi, bu maçtan 4 gün sonra 8 Şubat Çarşamba günü yine iç sahada bu kez Play-Off hattında yer alan Van Spor FK’yı konuk edecek.

Kırmızı-Lacivertli temsilcimiz, ilk yarıda söz konusu iki takımda deplasmanda oynadığı maçlardan 1-0 ve 3-1’lik skorlarla mağlup ayrılmıştı.

İç sahada peş peşe oynanacak iki maçın ardından Zonguldak Kömürspor, 12 Şubat Pazar günü Play-Off hattında yer alan bir başka iddialı takım İskenderunspor’la karşı karşıya gelecek. Şenol hocanın öğrencileri, rakibini ilk yarıda lider unvana sahipken 2-1 mağlup ederek büyük bir iş çıkarmıştı.

İkisi Play-Off yarışı veren, diğeri alt sıralardan kurtulmanın hesaplarını yapan üç takımla oynanacak maçlar, Zonguldak Kömürspor’un ligdeki gidişatına yönelik belirleyici olacak.

İki maçtır puan yüzü göremeyen Zonguldak Kömürspor’un, ard arda yaşadığı kayıpları telafi edebilmesi için bu üç maçtan en az 7 puan çıkarması gerekiyor. 3’te 3’lük seri halinde ise, Kırmızı grup ekibi 26’ncı haftada, taraftarı önünde Diyarbekirspor’la oynayacağı maça 43 puana sahip bir takım havasında hazırlanacak.

Aksi durumda alınacak sonuçlar doğrultusunda karşılaşılacak ihtimaller Zonguldak Kömürspor için hiç iyi olmayacak. Böyle bir durumda, altta en yakın iki takım Serik Belediyespor ile Kırklarelispor’un Kırmızı-Lacivertliler’i yakalama hatta geçme durumu var. Bunun dışında mevcut tabloda Play-Off hattındaki takımlarla açık olan puan makası daha da açılıp Play-Off umutlarının tamamen ortadan kalkmasına sebep olacak.

Dolayısıyla Şenol Demir’in talebeleri, Play-Off iddiası için öncelikle evinde peş peşe oynayacağı Kırklarelispor ve Vanspor maçlarını kazanmak, peşine de İskenderunspor maçını kaybetmemek zorunda.

Elmas’ın 8 günde 4’er gün arayla oynayacağı maçların programı şöyle:

23. HAFTA: 4 ŞUBAT CUMARTESİ

Saat 14.00 Karaelmas Kemal Köksal Stadı: Zonguldak Kömürspor-Kırklarelispor

24. HAFTA: 8 ŞUBAT ÇARŞAMBA

Saat 14.00 Karaelmas Kemal Köksal Stadı: Zonguldak Kömürspor-Van Spor FK

25. HAFTA: 12 ŞUBAT PAZAR

Saat 14.00 Hatay Kırıkhan İlçe Stadı: İskenderunspor-Zonguldak Kömürspor

HABER / Hüseyin EKİNCİ

prrr

Editör: Hüseyin EKİNCİ