Kdz. Ereğli Belediyesi, ROMACTED Faz II toplantısında yerini aldı Kdz. Ereğli Belediyesi, ROMACTED Faz II toplantısında yerini aldı

MHP lideri ve hükümet destekçisi Devlet Bahçeli’nin ortaya attığı il yapılacak ilçeler konusunda beklenti şimdilik 25 ilçe.

Bunların arasında uzun zamandır her zeminde il olmak istediğini belirten Ereğli de var. Antalya’dan da Manavgat ve Alanya olmak üzere iki il daha çıkacak.

Ancak edindiğimiz bilgilere göre bu ilçelerin şimdilik 10 tanesinin il olabilmesi gündemde.

Bundan sonrasına ilişkin daha da fazla çalışma yapılması yönünde bir beklenti var. Hatta bu konu konuşulurken MHP Lideri Devlet Bahçeli ile Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ikili görüşmeleri sırasında da konu gündeme alınırsa Cumhur İttifakı olarak bu konunun masaya yatırılabileceği değerlendirmesi yapılıyor.

İl olmaya aday ilçeler ise şöyle;

Alanya – Antalya, Akhisar – Manisa, Bandırma – Balıkesir, Cizre – Şırnak, Çorlu – Tekirdağ, Edremit – Balıkesir, Elbistan – Kahramanmaraş, Erciş – Van, Ereğli – Zonguldak, Ereğli – Konya, Ergani – Diyarbakır, Fethiye – Muğla, İnegöl – Bursa, İskenderun – Hatay, Kahta – Adıyaman, Kozan – Adana, Lüleburgaz – Kırklareli, Manavgat – Antalya, Midyat – Mardin, Nazilli – Aydın, Polatlı – Ankara, Siverek – Şanlıurfa, Tarsus – Mersin, Ünye – Ordu, Yüksekova – Hakkari. (Haber: Sermet Aksu)

Editör: Murat Barutçu