Zonguldak temsilcilerinin mücadele ettiği Bölgesel Amatör Lig 5’inci grupta 10’uncu hafta maçları oynandı. Tamamı bugün oynanan maçlar neticesinde haftaya lider unvanla giren Kozlu Belediyespor, bu unvanının averaj farkıyla puan puana olduğu Karabük İdmanyurdu’na kaptırdı. Karabük ekibi, bu sezon ikinci kez lider unvana sahip oldu. Yeni lider, grupta 3’üncü haftayı da averaj farkıyla lider geride bırakmıştı.

Ankara, Kastamonu, Ereğli, Bolu ve Karabük’te oynanan maçlarda Ereğli Belediyespor, Yeniçağaspor, Karabük İdmanyurdu 3 puan sevinci yaşadı. Ligden çekilen Kardemir Karabükspor’la karşılaşan Devrek Belediyespor da 3-0 hükmen galibiyetle haftayı 3 puanla kapattı.

Galip gelen takımlardan Ereğli Belediyespor, evinde 5 golün atıldığı maçta lig ikincisi Çilimli Belediyespor’u 3-2 mağlup ederek önemli bir iş başardı. Eflatun-Beyazlı takım, bu galibiyetle liderle aradaki puan farkını 5’e düşürerek umut tazeledi.

Zirve takımı Karabük İdmanyurdu, evinde seyircisiz konuk ettiği 1074 Çankırıspor’u 5-1 farklı mağlup etti.

Kazananlar arasında yer alan Bolu Yeniçağaspor da, sahasında Gölbaşı Belediyespor’u 2-1 yenerek hanesine 3 puan yazdırdı.

Bu maçların dışında 1926 Polatlı Belediyespor-Kozlu Belediyespor (0-0), Kastamonu Özel İdare-Bartınspor (1-1) ve Kavaklıderespor-Boyabat 1868 Spor (1-1) maçlarında skor eşitliği bozulmadı, dolayısıyla taraflar puanları paylaştı.

LİDERİ AVERAJ BELİRLEDİ

10’uncu hafta sonuçlarının ardından ligin lideri renk değiştirdi. Haftaya 1 puan farkla lider giren Kozlu Belediyespor, Polatlı’yla berabere kalınca yakın takipçilerinden Karabük İdmanyurdu’yla puan puana geldi.

21’er puana sahip iki takım arasında genel gol averajı +7 daha iyi olan Karabük ekibi böylece liderliğin yeni sahibi oldu. Kozlu Belediyespor ise üç haftadır lider götürdüğü ligde ikinciliğe geriledi.

HAFTA SONU KARŞI KARŞIYA GELECEKLER

Zirvede puan puana sıralanan Karabük İdmanyurdu ile Kozlu Belediyespor, 11’inci hafta maçında 11 Aralık Pazar günü Kozlu İlçe Stadı’nda kozlarını paylaşacak. Komşu derbisi, daha şimdiden çok konuşulmaya başlandı.

Zirvede eşit puana sahip Karabük İdmanyurdu ile Kozlu Belediyespor’un ardından 19’ar puana sahip Çilimli Belediyespor ile Kastamonu İl Özel İdare geliyor.

Puanları aynı iki takımı 18 puanla Bartınspor, 16 puanla Ereğli Belediyespor, 15’er puanla 1926 Polatlı Belediyespor ile Devrek Belediyespor takip ediyor.

Puan farkı yok denecek kadar az farkla sıralanan ilk 8’in peşine, 13 puanla Yeniçağaspor, 12 puanla Gölbaşı Belediyespor, 10 puanla Kavaklıderespor, 7 puanla Boyabat 1868 Spor, 6 puanla 1074 Çankırıspor sıralanıyor.

TOPLU SONUÇLAR

1926 Polatlı Belediyespor-Kozlu Belediyespor: 0-0

Kastamonu Özel İdare-Bartınspor: 1-1

Ereğli Belediyespor-Çilimli Belediyespor: 3-2

Yeniçağaspor-Gölbaşı Belediyespor: 2-1

Karabük İdmanyurdu-1074 Çankırıspor: 5-1

Kavaklıderespor-Boyabat 1868: 1-1

Devrek Belediyespor-Kardemir Karabükspor: 3-0 (Hükmen)

HAFTANIN MAÇLARI (11 ARALIK PAZAR)

Boyabat 1868-Yeniçağaspor

Gölbaşı Belediyespor-Devrek Belediyespor

Çilimli Belediyespor-Kastamonu Özel İdarespor

Bartınspor-1926 Polatlı Belediyespor

Kozlu Belediyespor-Karabük İdmanyurdu

1074 Çankırıspor-Kavaklıderespor

Kardemir Karabükspor-Ereğli Belediyespor: 0-3 (Hükmen)

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi