Taksimde gösteri ve yürüyüş yapılamayacak Taksimde gösteri ve yürüyüş yapılamayacak

Zonguldak’ta Ulu Cami vaizinin Kadın Milli Voleybol Takımının giyim kuşamını eleştirmesi üzerine o anda camide bulunan vatandaşların bir kısmı tepki olarak camiyi terk etmiş, il müftüsü de bu olay üzerine ”vaiz kastı aşan cümleler kullanmış” demişti.

Konu üzerine polemikler sürerken vaizi haklı bulan bir açıklama da Mil-Diyanet Sen başkanından gelmiş ve başkan Celalettin Gür de “biz hizmetlerimizi laikliğe göre değil, Kur’an ve sünnete göre yürütürüz. Laikliği esas alan bir kurum İslam’ın hiçbir hükmünü anlatamaz. Tesettürü, sapkınlığı, faizi anlatamayacaksak ne anlatacağız? Yemek tarifi mi vereceğiz? Bu nasıl bir anlayıştır!” demişti.

Açıklamayı okuyan vatandaşlar “bu kim, bu ne biçim dernek başkanı, laikliği takmıyor gibi konuşuyor, sen kimsin, laikliğin anayasada yeri var, Diyanet de Müftülük de devlet kurumu, elbette ki anayasaya uyacaklar, sen milletin arasına nifak sokuyorsun, senin gibiler yüzünden millet deist oluyor, hoş görü yayacağına fitne fesat aşılıyorsun, sen yemek tarifi ver başka şeye karışma, zaten adalet elbet yakana yapışacaktır” şeklinde görüş belirttiler. (Haber: Sermet Aksu)

Editör: Murat Barutçu