Adana’da 66 yaşındaki kuyumcu Zahir Cız’ın silahlı saldırıda hayatını kaybettiği olayın ardından başlatılan soruşturmada önemli bir gelişme yaşandı.

Cinayet Büro Amirliği ekipleri, saldırıyı gerçekleştirdiği belirlenen Osman A.’nın izini Aydın’ın Kuşadası ilçesinde buldu.

Kuyumcuya 8 el ateş açılmıştı

Olay, 4 Ekim’de Seyhan ilçesi Reşatbey Mahallesi’nde meydana geldi.

İddiaya göre Zahir Cız, evinin altındaki iş yerinde H.A. ile birlikte oturduğu sırada silahlı saldırıya uğradı. Şüphelinin tabancayla yaklaşık 8 el ateş açması sonucu Cız başından, H.A. ise karın bölgesinden yaralandı.

Hastaneye kaldırılan Zahir Cız, yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı. H.A.’nın ise sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi.

Şüphelinin izi Kuşadası’nda bulundu

Adana Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri, saldırının ardından şüphelinin kimliğini belirlemek için çalışma başlattı.

Yapılan incelemelerde saldırıyı gerçekleştirdiği öne sürülen kişinin Osman A. olduğu tespit edildi. Şüphelinin “hırsızlık” ve “mala zarar verme” gibi suçlardan 13 kaydının bulunduğu bildirildi.

Pazarcının panelvanı tezgahlara çarparak apartman boşluğuna düştü
Pazarcının panelvanı tezgahlara çarparak apartman boşluğuna düştü
İçeriği Görüntüle

Tekneyle kaçmaya hazırlanırken yakalandı

Polis ekipleri, Osman A.’nın yurt dışına kaçmak amacıyla Kuşadası’na gittiğini belirledi.

Şafak vakti düzenlenen operasyonda Osman A. ile kaçmasına yardım ettiği belirlenen çok sayıda şüpheli gözaltına alındı.

Osman A.’nın tekneyle yurt dışına çıkmaya hazırlandığı öğrenilirken, şüphelilerin sorgulanmak üzere Adana’ya götürüldüğü bildirildi.

Kaynak: İHA