Türkiye genelinde yeni sistem!  Yaz Tatili ve ders saatleri değişiyor Türkiye genelinde yeni sistem! Yaz Tatili ve ders saatleri değişiyor

Milli Mücadele’nin 104. Yılı Gençlik Haftası Etkinlikleri kapsamında il genelinde 13 okul, 84 öğrenci ve 33 ekibin yer aldığı 4 kategoriden oluşan robot yarışması düzenlendi.

Zonguldak İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde düzenlenen “Kurtuluşa Gidişin Dijital Ayak İzi” Robot Yarışmasının 4.sü Zonguldak Borsa İstanbul Anadolu Lisesi, Zonguldak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile Mehmet Çelikel Lisesinin ortak organizasyonuyla Zonguldak Borsa İstanbul Anadolu Lisesi Spor Salonunda gerçekleştirildi.

Robot yarışmasını Zonguldak İl Emniyet Müdürü Fahri Aktaş, Zonguldak Gençlik ve Spor İl Müdürü Hakan Yüksel, Zonguldak İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Erdal Yılmaz, Zonguldak İl Milli Eğitim Şube Müdürü İsa Kürşat Ünver, bazı okul müdürleri ve öğrenciler ilgiyle izlediler.

Türkiye haritası şeklinde hazırlanan parkurda Bandırma Vapuru kategorisinde İstanbul’dan yola çıkıp Samsun’a ulaşmayı hedefleyen Bandırma Vapuru’ nun güzergahında yol alan,  İstiklal yolu kategorisinde de İnebolu’dan Ankara’ya cephane taşıyan kahramanlarımızı temsilen yük taşıyan otonom robotlar göz doldurdu.

Geçtiğimiz sene eklenen Mini Sumo kategorisinde centilmence mücadele eden takımların müsabakası heyecanla izlenirken, bu sene yarışmaya dahil olan Labirent Çözen kategorisinde robotların hedeflenen alana varma anları merak uyandırdı. Milli Mücadele’deki birlik ve dayanışma ruhunu yaşatarak parkuru tamamlayan her takım birinci kabul edilirken öğrencilere günün anlam ve önemini hatırlatan hediyeleri ve danışman öğretmenlere plaketleri protokol tarafından takdim edildi.

Yarışmaya katılan okullar; Zonguldak Borsa İstanbul Anadolu Lisesi, Zonguldak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Zonguldak Mehmet Çelikel Lisesi, Prof.Dr.Şaban Teoman Duralı Bilim ve Sanat Merkezi, Köksal Toptan Ortaokulu, Karadeniz Ereğli Doğa Koleji, Çaydeğirmeni Çok Programlı Anadolu Lisesi, Özel Zonguldak Bahçeşehir Koleji Ortaokulu, Yayla Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, TED Özel Zonguldak Koleji Lisesi, Erdemir Anadolu Lisesi, Devrek Sabahat-Cemil Ulupınar Fen Lisesi , Saime Toptan Sosyal Bilimler Lisesi, Zonguldak Fen Lisesi. Haber: Seçkin KIRARSLAN

Editör: Seçkin