Zonguldak İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından 4 Aralık Dünya Madenciler günü kapsamında maden müzesinde sergi ve kutlama etkinliği düzenlendi.

Düzenlenen törene Zonguldak Belediye Başkanı Dr. Ömer Selim Alan, GMİS Genel Sekreteri Yener Arslanbuğa, Amelebirliği Başkanı Şenol Yücel, Vatan Partisi İl Başkanı Gökhan Yılmaz, İl Kültür ve Turizm Müdürü Taner Dursun ve davetliler katıldı.

İl  Kültür ve Turizm Müdürü Taner Dursun, "Ülkemizin kalkınması için çok büyük önem arz eden madencilik dünyanın en zor mesleklerinden biridir.  Dün olduğu gibi bugünde madencilik sektörü ve alın teri ile hayatımızın her alanına katkı sunan, bu kutsal mesleği icra eden madencilerimiz vazgeçilmez bir konuma sahiptir. Yer altında ki cevheri gün ışığı ile buluşturan, insanlığın ve ülkemizin istifadesine sunan ve yarınlarımızı aydınlatan madencilerimizin  4 Aralık Dünya Madenciler Gününü kutlar, tüm maden şehitlerimize de Allah’ tan rahmet dilerim" dedi.

Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan 'da yaptığı konuşmada, kendisinin de bir madenci çocuğu olduğunu belirterek şunları söyledi:

"Şimdi şu bir saatlik videoyu izleyip etkilememek gerçekten mümkün değil. İnsanın boğazı düğümleniyor. Zonguldak'ı Zonguldak yapan, emeğin başkenti yapan, şehrin anlamı olan madem kömürü tarihçesini bir saat içinde dinledik. Gerçekten Zonguldak'lı olmaktan bir kez daha gurur duyduk. Madencilerimizle bir kez daha gurur duyduk.  Biz Zonguldaklı olarak da ölene kadar, son nefesimize kadar hem kömürün hem madencilerin yanında olacağız. Biz de 39 yıl TTK'da hizmet etmiş bir babanın evladıyız. Zonguldak'ta herhalde çok nadir buluruz bir şekilde ekmeğini yemeden, büyüyen bir insanım.  500'i0 aşkın şehit madencimizle rahmetle, minnetle anıyorum. Bu duygu ve düşüncelerle son olarak şunu diyorum. Madenci Fener'e hiç sönmeyecek" dedi.

Hava kalitesi 'Kötü' seviyede: Zonguldak'ta son durum ne? Hava kalitesi 'Kötü' seviyede: Zonguldak'ta son durum ne?

Yapılan konuşmanın ardından ise Madenci türküsü belgeseli izlendi.

Törende Madenci Resim Sergisi" açıldı.

Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan ve İl Kültür ve Turizm Müdürü Taner Dursun sergideki resimleri incelediler.(Haber Merkezi)

Editör: Murat Barutçu