Fransa merkezli kozmetik devi L’Oréal, La Roche-Posay markası altında satılan “Duo Akne Leke Tedavisi” kremi için piyasadan toplama kararı aldı. Kremin içeriğinde bulunan benzoil peroksitin, belirli koşullarda kanserojen benzen maddesine dönüşme riski taşıdığı tespit edildi.

ABD’DE GERİ ÇAĞIRILDI, TÜRKİYE’DE DE SATIŞTA

Alkollü hemşire direksiyon başında can aldı
Alkollü hemşire direksiyon başında can aldı
İçeriği Görüntüle

Özellikle yüksek sıcaklık ve UV ışınlarına maruz kaldığında zararlı hale gelebileceği belirtilen ürün, ABD’de geri çağrıldı. Türkiye’de de en çok satan kremler arasında yer alan ürünle ilgili La Roche-Posay tarafından yapılan açıklamada, ilgili partilerde düşük seviyelerde benzen tespit edildiği ancak güvenlik değerlendirmelerinin sürdüğü ifade edildi.

Tüketiciler, satın aldıkları ürünleri kontrol etmeleri ve şüpheli durumlarda yetkili kanallardan bilgi almaları konusunda uyarıldı.

Kaynak: Mynet