Bölgesel Amatör Lig 5’inci grupta 3’üncü hafta maçları tamamlandı. Ankara, Karabük, Kastamonu, Kozlu ve Sinop’da oynanan maçlarda, Karabük İdmanyurdu, Kastamonu Özel İdare, Kozlu Belediyespor kazandı. Galip takımların 3’ünü de ev sahibi takımlar oluşturdu.

1074 Çankırıspor, ligden çekilen Kardemir Karabükspor’la karşılaştığı için oynamadan 3 puan aldı.

Diğer 3 maçta skor eşitliği bozulmadı. 1926 Polatlı Belediyespor-Devrek Belediyespor (0-0), Kavaklıderespor-Gölbaşı Belediyespor (2-2) ve Sinop Boyabat 1868-Bartınspor (0-0) maçları berabere bitince taraflar puanları paylaştı.

ZONGULDAK TEMSİLCİLERİNDEN SADECE 1’İ KAZANDI

 Zonguldak’ı temsil eden takımlardan Kozlu Belediyespor, 3 takım arasında kazanan tek takım oldu. Ereğli Belediyespor ile Devrek Belediyespor geçen hafta olduğu gibi yine puan bıraktı.

Kozlu Belediyespor sahasında lider Çilimli Belediyespor’u tek golle geçti. Bu galibiyetle yenilmezlik serisini sürdüren yeşil-beyazlı takım 7 puanla zirveye ortak oldu. Kozlu gibi Karabük İdmanyurdu ile Kastamonu Özel İdarespor da 7’şer puanla sıralanıyor.

3 maçta 2 galibiyet, 1 beraberlikle yenilgisiz ilerleyen Kozlu Belediyespor, 4’üncü haftayı 3-0 hükmen galibiyetle kapatacağı için puanını otomatikman 10’a yükseltecek.

Sezonu 2-0’lık Devrek Belediyespor galibiyetiyle açan Ereğli Belediyespor, bu galibiyetin devamını getiremedi. Geçen hafta Sinop Boyabat’la 2-2 berabere kalarak ilk puan kaybını yaşayan Ereğli, 3’üncü haftada deplasmanda oynadığı ilk maçta Kastamonu Özel İdarespor’a 3-2 mağlup oldu. İki maçta 5 önemli puan bırakan Ereğli temsilcisi, camiada büyük bir hayal kırıklığına sebep oldu. 4 puana sahip Eflatun-Beyazlı ekip, puantaj sıralamasında 8’incilikte yer alıyor.

Son iki haftanın kayıp takımı, 4’üncü maçını sahasında 1926 Polatlı Belediyespor’la oynayacak. Bu maç, Amatör Futbol Disiplin Kurulu (AFDK) tarafından ikinci hafta Sinop Boyabat’la oynanan maça ilişkin hakem ve gözlemci raporları üzerine verilen bir maçlık seyircisiz oynama cezası nedeniyle boş tribünler önünde oynanacak.

Hayal kırıklığı yaşatan bir başka Zonguldak temsilcisi de Devrek Belediyespor. Kırmızı-Beyazlılar, geride kalan 3 maçta henüz galibiyet alamadı. Ereğli Belediyespor yenilgisinin ardından Kastamonu Özel İdarespor’la 1-1 berabere kalan Devrek, 3’üncü maçından da 0-0 berabere ayrıldı. Henüz sezonun başında peş peşe puan kayıpları yaşayan Devrek ekibi, haftayı 2 puanla 12’nci sırada kapattı. Devrek Belediyespor, 4’üncü haftada sahasında averajla lider olan Karabük İdmanyurdu’nu konuk edecek.

3 TAKIM 7’ŞER PUANLA SIRALANIYOR

5’inci grupta 3’üncü hafta sonunda oluşan puan tablosunda, ilk üç 7’şer puanla sıralandı. Karabük İdmanyurdu, Kastamonu Özel İdare ve Kozlu Belediyespor zirve ortağı olarak sıralandı. Bu 3 takımı 6 puanla Çilimli Belediyespor, 5 puanla 1926 Polatlı Belerdiyespor takip ediyor.

4’er puanlı Bartınspor, Kavaklıderespor ve Ereğli Belediyespor puantajın 6, 7 ve 8’inci basamağını oluştururken, 3’er puanlı üç takım Gölbaşı Belediyespor, Sinop Boyabat 1868 ve 1074 Çankırıspor 9, 10 ve 11’inci olarak sıralandı.

2 puana sahip Devrek Belediyespor 12’nciliğe kadar düşerken, Bolu Yeniçağaspor puansız son sırada yer aldı. Ligden çekilen Kardemir Karabükspor, Bölgesel Amatör Ligden düşen ilk takım oldu.

TOPLU SONUÇLAR

1074 Çankırı-Kardemir Karabük: 3-0 (Hükmen)

Sinop Boyabat 1868-Bartınspor :0-0

Kozlu Belediyespor-Çilimli Belediyespor:1-0

Kavaklıdere-Gölbaşı Belediyespor:2-2

Karabük İdmanyurdu-Bolu Yeniçağspor:5-1

1926 Polatlı Belediyespor-Devrek Belediyespor :0-0

Kastamonu Özel İdare.-Ereğli Belediyespor:3-2

HAFTANIN MAÇLARI (23 Ekim Pazar)

Kardemir Karabükspor-Kozlu Belediyespor: 0-3 (Hükmen)

Çilimli Belediyespor-Bartınspor

Ereğli Belediyespor-1926 Polatlı Belediyespor

Devrek Belediyespor-Karabük İdmanyurdu

Bolu Yeniçağaspor-Kavaklıderespor

Gölbaşı Belediyespor-1074 Çankırıspor

Kastamonu Özel İdarespor-Sinop Boyabat 1868

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi