İkinci Amatör Küme ekibi Kozlu Taşkömürüspor, sezonun ilk maçını farklı skorla kazandı. Merkez grubunda mücadele eden Kozlu ekibi, kendisi gibi Kozlu’yu temsil eden bir başka ekip Kozlu Maden İşçileri Topbaşıspor’u 6-1 mağlup etti.

İKİ KOZLU EKİBİ KARŞILAŞTI

Kozlu sahasındaki karşılaşmaya birlikte 2022-2023 sezonuna ‘merhaba’ diyen Kozlu Taşkömürüspor, ilk maçta Kozlu Maden İşçileri Topbaşıspor’la karşı karşıya geldi. Mücadeleyi il hakemi İsmail İnam yönetti.

Deneyimli iki isim Tolga Kalyoncu ve Erhan Çınar’ın ağabeylik yaptığı gençlerin ağırlıkta olduğu takımla boy gösteren Kozlu Taşkömürüspor, rakibi karşısında üstün bir futbol ortaya koydu. Kaptan Kalyoncu ve arkadaşları, 90 dakikaya tam yarım düzine gol sığdırdı.

Farklı galibiyeti getiren golleri, Yusuf Taha Yüksel (2), Erhan Çınar, Erdem Özdemir, Mustafa Kırlak ve Orçun Gedik getirdi. Duble yapan Yusuf Taha ile bir gol ve bir asistle oynayan Erhan Çınar ilk maçta öne çıkan isimler oldu.

Kaptan Tolga savunmadaki performansıyla dikkat çekerken, kaptan ve ağabey rolüyle takımı geriden çok iyi yönlendirdi.

Sezonu 6 golle açan Kozlu Taşkömürüspor, farklı galibiyetle birlikte daha ilk maçta dikkatleri üzerinde topladı.

Turuncu-Siyahlı ekip, ikinci haftayı maç yapmadan BAY geçecek, üçüncü hafta ise sahasında grubun iddialı takımı Terakkispor’la karşılaşacak.

Günün diğer sonuçları şöyle:

Çaydamarspor-Terakkispor: 1-3

Güvenlikgücüspor-Asmaspor: 0-2

Göbü Gençlikspor-Kurtgücüspor: 3-1

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Hüseyin EKİNCİ