Süper Amatör Lig Play-Off birincisi Kilimli Belediyespor ile Bölgesel Amatör Lig’de 2022-2023 sezonunu 4’üncü sırada tamamlayan Kozlu Belediyespor arasında oynanacak Bölgesel Amatör Lige yükselme final maçının teknik toplantısı yapıldı.

Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) toplantı salonunda, ASKF Başkanı Kemal Demir ile Futbol İl Temsilcisi Metin Malkoç’un başkanlık yaptığı toplantıya, Spor Hizmetleri Müdürü Serkan Keleş, Saha Komiserleri Derneği Başkanı Bülent Tuna, Kozlu Belediyespor Genel Kaptanı Şaban Kubalas, Kilimli Belediyespor Kulüp Müdürü Münir Uzundurugan ile emniyet yetkilileri katıldı.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Amatör İşler Kurulu’nun sezon başında belirlediği statünün açıklandığı teknik toplantıda, karşılaşmanın tarihi ve saati netleştirildi.

Kulüplerin ortak kararı doğrultusunda finalin 30 Nisan Pazar günü tarafsız saha olarak gösterilen Karaelmas Kemal Köksal Stadı’nda oynanması fikrinde birleşildi. Müsabakanın başlama saati ise 15.00 olarak belirlendi.

TEK MAÇ ELEME USÜLÜNE GÖRE OYNANACAK

Tek maç eleme usulünün uygulanıp nihai sonucun alınacağı karşılaşmanın normal süresi skor eşitliğiyle bitecek olursa, 15’er dakika üzerinden çift devre halinde uzatma süresine gidilecek. Uzatmada da eşitlik bozulmazsa, galip takımı seri penaltı atışları belirleyecek.

KAZANAN TAKIM BAL HAKKI KAZANACAK

Final karşılaşmasını kazanan takım, 2023-2024 sezonunda Bölgesel Amatör Ligde mücadele etmeye hak kazanacak. Yarı profesyonel olarak adlandırılan ligde, takım kontenjan sayısı üç olan Zonguldak’ın diğer iki temsilcisini Ereğli Belediyespor ile Alaplı Belediyespor oluşturuyor.

Hakemlerin gelişmesi adına çok önemli bir isimdi... Dilekçesini MHK'ya sundu, istifa etti! Hakemlerin gelişmesi adına çok önemli bir isimdi... Dilekçesini MHK'ya sundu, istifa etti!

HAKEMLER İL DIŞINDAN GELECEK

Karşılaşmayı yönetecek hakemler 27 Nisan Perşembe günü belli olacak. Bölgesel Hakem Atama Kurulu tarafından atanacak hakemlerin tamamı il dışından gelecek.

TRİBÜN İKİYE BÖLÜNECEK

Öte taraftan iki takım için kader niteliği taşıyan 90 dakika mücadelesinde emniyet sıkı güvenlik tedbiri uygulanacak. Bu kapsamda 2 bin 700 kişi kapasiteli kapalı tribün ikiye bölünecek. Böylelikle Kozlu ve Kilimli taraftarı, maç öncesi, esnası ve sonrasında birbiriyle karşılaşmayacak şekilde konumlandırılacak. İki takım taraftarı, kendilerine ayrılan bölüm dışındaki herhangi bir yere girip kesinlikle maç izleyemeyecek. 

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Hüseyin EKİNCİ