Kozlu Belediyespor 5 yıl aradan sonra mücadele ettiği Bölgesel Amatör Lige çabuk uyum sağladı. Yeşil-Beyazlı takım, yer aldığı 5’inci grupta 5’inci hafta itibariyle yenilgisiz üç takım arasında yer alıyor.

Yarı profesyonel lig olarak nitelendirilen Bölgesel Amatör Ligde, Zonguldak’ı temsil eden 3 takımdan biri olan Kozlu Belediyespor, ilk 5 haftalık periyodu yenilgisiz unvanla geride bıraktı.

Zonguldak’tan Ereğli Belediyespor ile Devrek Belediyespor’un yanı sıra Ankara, Karabük, Bartın, Bolu, Çankırı, Kastamonu ve Sinop’tan birçok iddialı takımın yer aldığı 5’inci grupta “zirve takımı” olarak öne çıkan Kozlu Belediyespor, 13 puana sahip Kastamonu Özel İdarespor’la ilk iki sırayı paylaşıyor. Skor ve puan başarısı dışında Kozlu Belediyespor, yenilmezlik serisi ve gol yemeyen takım olarak da dikkatleri üzerine çekiyor.

Yeşil-Beyaz savunma ile kaleci Can Avcı, rakip forvetlere adeta etten duvar ördü

5 MAÇTA 4 GALİBİYET, 1 BERABERLİK

Harun Aydoslu yönetimindeki Kozlu Belediyespor geride kalan 5 haftalık süreçte 2’si deplasman, 2’si iç saha 4 maç oynarken, 1 maçta ligden çekilen Kardemir Karabükspor’la karşılaştığı için 3-0 hükmen galip ilan edildi.

Sezonun ilk maçında Sinop deplasmanında Boyabat 1868’la karşılaşan ve 60 dakika 10 kişi oynamak zorunda kalan Kozlu takımı, zor geçen maçı 0-0 berabere bitirip lige 1 puanla başladı.

Bu deplasman beraberliğinin peşine yine deplasmanda Bartınspor’u tek golle geçen Kozlu ekibi, üçüncü hafta ilk iç saha maçında Çilimli Belediyespor’u konuk etti. Zorlu karşılaşmadan tek golle 3 puan çıkaran Kozlu, 3’üncü haftayı 2 galibiyet, 1 beraberlik ve hiç gol yemeden geride bıraktı.

3 maçlık yenilmezlik serisinin ardından 4’üncü hafta oynamadan 3 puan kazanan Harun Aydoslu’nun öğrencileri, 5’inci haftada saha ve seyircisi önünde karşılaştığı Gölbaşı Belediyespor’u 2-0 mağlup ederek 4’üncü galibiyetini elde etti.

5 maçlık seri üzerine genel puantaj tablosunda 13 puana ulaşan yeşil-beyazlı takım, 6’ncı haftaya kendisiyle aynı puana sahip Kastamonu Özel İdare’yle zirve ortağı olarak girdi.

Grubun favori takımı, bu hafta deplasman maçında Bolu Yeniçağaspor’la karşı karşıya gelecek. Kozlu’nun rakibi, 4 puanla puantajın 11’inci basamağında yer alıyor. Harun Aydoslu ve öğrencileri, bu maçı da kazanıp yenilmezlik serisini sürdürmek istiyor.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi