Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Zonguldak 1’inci sıra Milletvekili adayı Murat Kotra beraberinde MHP İl Başkanı Mustafa Öztürk ile birlikte ZGC Editör Masasının konuğu oldu.

Ziyarette ilk konuşmayı yapan ZGC Başkanı Derya Akbıyık, ZGC Editör Masasının konuğu Kotra ve Öztürk’e 14 Mayıs 2023 tarihinde gerçekleştirilecek milletvekilliği seçimlerinde başarılar diledi.

Milletvekilinin sabırlı ve inatçı olup bu şekilde çalışması gerektiğini vurgulayan MHP Zonguldak 1’inci sıra Milletvekili adayı Murat Kotra, Editör Masasında yaptığı konuşmasına şöyle devam etti:

SEÇİMİ SADECE MHP’NİN SEÇİMİ OLARAK GÖRMÜYORUZ

“28. dönem milletvekili Cumhurbaşkanı ve milletvekili genel seçimlerinde hem çalıştığım bölgeden hem de mensubu olmaktan onur duydum Zonguldak’tan kendi memleketimden aday olma arzusunda bulundum. Sayın Genel başkanımıza da bu talebimi ilettiğimde “Allah hayırlı uğurlu etsin” dedi. Biz de hem aday adaylığı sürecinde hem de adaylığımız açıklandıktan sonra diğer 5 arkadaşımızla beraber Zonguldak'ın her yerinde çalışmalarımızı yapıyoruz. Herkesi ziyaret ediyoruz az demeden, çok demeden, 3 kişinin olduğu yere de giriyoruz 30 kişinin olduğu yere de giriyoruz. Milliyetçi Hareket Partisi'ni anlatıyoruz. Bunun haricinde Cumhur İttifakı'nı anlatıyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımıza oy istiyoruz. Özellikle gittiğimiz her yerde bir oy Milliyetçi Hareket Partisi'ne bir oy Sayın Cumhurbaşkanımıza diyoruz. Samimiyetle çalışmalarımızı yapıyoruz. Yani seçimi sadece Milliyetçi Hareket Partisi'nin seçimi olarak görmüyoruz.

CUMHURBAŞKANIMIZA OY İSTİYORUZ

Bunun özellikle altını kırmızı kalemle de çizeyim. Sadece Milliyetçi Hareket Partisi'nin milletvekili seçimi değil bu aynı zamanda bizim Cumhurbaşkanımızın da seçimi. Genel başkanımıza oy istediğimiz gibi aynı rahatlıkta aynı heyecanla Cumhurbaşkanımıza da oy istiyoruz. Biz bu cumhurbaşkanlığı seçiminin de birinci turda bir önceki 2018 seçiminden daha yüksek bir oy oranıyla birinci turda biteceğine inancımız sonsuzdur. Milliyetçi Hareket Partisi'nin de hem Türkiye'de hem de Zonguldak'ta milletvekili çıkartıp Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde sayısal olarak da güçlü bir şekilde temsil edeceğine olan inancımızda sonsuzdur. Çalışmalarımız bu şekilde devam ediyor. Heyecanla devam ediyor. Samimiyetle devam ediyorum. İnanarak devam ediyor.

ÖNCELİĞİMİZ CUMHURBAŞKANIMIZIN İLK TURDA SEÇİLMESİ

Biz 14 Mayıs saat 17,00’da sandıklar kapandığında Sayın Genel Başkanımızın dediği gibi esas kamuoyu orada çıkacak. Bakın benim Milliyetçi Hareket Partisi'nin Zonguldak'tan milletvekili ya da milletvekili çıkaracağından hiçbir kuşkum yok. Hakikaten heyecanımız en üst düzeyde. Bunu gittiğimiz her yerde vatandaşımızla, Zonguldaklı hemşerimiz “heyecanınız gözlerinizden okunuyor” diyor. Biz milletvekili de çıkartacağız. Milletvekilleri de çıkartabileceğiz. Yeter ki bu seçilen milletvekili Zonguldak için yaptığı çalışmaları 5 yıl içinde Zonguldak ve Zonguldaklıya gösterdiğinde Zonguldaklı hemşerilerimiz “Milliyetçi Hareket Partisi Zonguldak için bir şeyler yapıyor desin. Biz buradan belediye başkanları çıkartacağız. Yani biz bunu Zonguldak için bir milat olarak görüyoruz ve daha sonraki seçimlere hazırlanıyoruz. Bakın bunu özellikle söyleyeyim size. Bu seçimden daha çok, bundan sonraki seçimlere hazırlanıyoruz. Ama bu seçimde muhakkak milletvekili ya da milletvekilini çıkartmak istiyoruz. Milliyetçi Hareket Partisi Zonguldak’ta milletvekili çıkarttığı zaman Cumhur İttifakı 1 milletvekili çıkarttı diyeceğiz. Madem beraber yola çıktık, biz gittiğimiz her yerde Cumhur İttifakı'nı anlatıyoruz. Biz gittiğimiz her yerde Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin Türkiye kazanımlarını anlatıyoruz. Ve bu kazanımlardan vazgeçilmemesi gerektiğini o sebeple de hem mecliste Milliyetçi Hareket Partisi'nin güçlü bir şekilde olmasını hem de Cumhurbaşkanımızın ezici bir üstünlükle tekrar Cumhurbaşkanlığı görevine devam etmesini istiyoruz. Bizim önceliğimiz Cumhur İttifakı. Bakın ne Milliyetçi Hareket Partisi ne AK Parti. Bizim önceliğimiz beka. O sebepten bizim önceliğimiz tabii ki Cumhurbaşkanımızın ilk turda seçilmesi.

BAKANLARI BIKTIRAN BİR MİLLETVEKİLİ OLURUM

Ben Zonguldak için bakanları bıktıran bir milletvekili olurum. Kurumları bıktıran bir milletvekili olurum. Ankara'nın şöyle bir özelliği var; Götürmüş olduğunuz hiçbir projeyi Ankara reddetmiyor ama projeyi takip etmek lazım, bakanlıkların önünde açıkçası kamp kurmak lazım, kurumların önünde kamp kurmak lazım. Milletvekili, birincisi inatçı olacak, ikincisi sabırlı olacak. Milletvekilinin bu şekilde çalışması lazım!

TAŞKÖMÜRÜ KANUNU ÇIKMALI

İYİ Parti’de istifalar nedeniyle il yönetimi düştü İYİ Parti’de istifalar nedeniyle il yönetimi düştü

Sayın Cumhurbaşkanımızın 1000 işçi alımıyla ilgili madenciye bir teşekkür demişti kendisi. Biz de Cumhurbaşkanımıza teşekkür ediyoruz. Şimdi bu bin işçi alımına bin işçi alımı daha yapılacağı söyleniyor. Ona da teşekkür ediyoruz ama hala aynı şeyi söylüyorum; Zonguldak'ta TTK'nın norm kadroya gelmesi lazım. Zonguldak'ta norm kadroya gelebilmesi için bazı şeyleri de hükümete de bırakmamak lazım. 2 tane demir çelik tesisinin 2 tane termik santralin yerli kömür kullanmasını istiyoruz. Yerli kömür kullanacak yıllık tüketiminin yüzde onunu TTK'dan ve rödevansçıdan aldığı zaman zaten otomatikman işçi ihtiyacı, üretim işçisi ihtiyacı doğacak. Biz pansuman istemiyoruz. Biz aynı zamanda Taş Kömürü Kanunu çıksın istiyoruz. Taş kömürünün linyitten ayrılmasını istiyoruz. Soma madenciliğiyle, Kütahya Madenciliği'yle, Balıkesir madenciliğiyle Zonguldak Madenciliği bir tutulmamalı çünkü hiçbirisi Zonguldak madenciliğinin yanında çırak dahi olamazlar.

ZONGULDAK ÇOK DAHA FAZLASINI HAK EDİYOR

Kömür madenciliğiniz ana vatanı Zonguldak. Bizde derin madencilik var. Onlarda yatay madencilik var. Onlar 30 metrelik damarlarda çalışıyorlar biz bir metrelik iki metrelik damarlarda çalışıyoruz. Maliyetimiz çok fazla riskimiz aynı şekilde çok fazla. Bu sebeple Zonguldak'a önem ve ehemmiyet verilmesini istiyoruz. Zonguldak bunu hak ediyor mu? Zonguldak bunu çok fazla hak ediyor. Doğal gazıyla hak ediyor. Kömürüyle hak ediyor. Demir çeliğiyle hak ediyor. Zonguldak bir enerji üssü, Zonguldak Türkiye'nin dünyanın göz bebeği dediğimiz Erdemir'in kurulduğu bir şehir. Cumhuriyetimizin ilk vilayeti. Atatürk'ün çok önem vermiş olduğu bir şehir Zonguldak. Zonguldak’a hepimizin değer vermesi gerekiyor. Zonguldak'ın önem arz etmesi gerekiyor. Yani Zonguldak çok daha fazlasını hak ediyor.

ZONGULDAK’TA İŞSİZLİĞİ ÇÖZECEĞİZ

Zonguldak’ta ki işsizliği inşallah çözeceğiz. Filyos’a 11 bin işçi alınmış bunun 9 binini siz dışarıdan alırsanız Zonguldak’ta işsizlik olur tabi. İşsizlik devam eder tabi. Türkiye Petrollerinde niye Zonguldak’ın çocuğu çalışmasın. Oralarda Zonguldaklı çalışsın. Murat Kotra ne mi yapar? Murat Kotra Enerji Bakanına gider Zonguldak ve Zonguldaklıya şikayet ederim. Ben bıktırırım. Kapılarına gitmekten bıktırırım. Eğer ben Zonguldak’ın milletvekili olacaksam önce Zonguldak’ın hakkını savunurum. Ben milletvekilinin kendisine destek veren insanlara ve seçildiği ile hizmet etmesi gerektiğini düşünüyorum. Milliyetçi Hareket Partisinin hem Zonguldak’ta hem de Türkiye’de başarılı olacağına, milletvekili çıkaracaklarına inanıyorum. Milliyetçi Hareket Partisi 80 yıllık siyaseti olan 54 yıllık bir siyasi partidir. Milliyetçi Hareket Partisi doğruya doğru yanlışa yanlış der. Ankara’ya gittiğimizde de doğruya doğru yanlışa yanlış diyeceğiz. Zonguldak’la ilgili yanlış bir karar olursa karşısında biz olacağız.” Haber: Seçkin KIRARSLAN

zgc-kotra (1)zgc-kotra (2)

Editör: Seçkin