Kilimli Belediyesi 23 Nisan 2020 Perşembe akşamı saat 22.00’da Kilimli Belediyesi Facebook sayfasında Eğitmen-Yazar Nehide Tuna ve Uzman Psokolog Oyun Terapisti Ecem Uzun’un katılımıyla “Korona günlerinde çocuklarımız” adlı program düzenleyecek.

Kilimli Belediyesi Halkla İlişkiler Müdürlüğünce “Korona günlerinde çocuklarımız” adlı program hakkında yapılan yazılı açıklama şu şekilde:

“Tüm insanlık olarak zor bir dönemden geçiyoruz ve bir süre daha bu dönemin içerisinde olacağız gibi duruyor. Bu dönemde biz yetişkinler olarak ne kadar zorlanıyorsak, çocuklarımız da bir o kadar zorlanıyor, belki daha da fazla. Çocuklar zorlandıkları konuları, kendilerini zorlayan duyguları biz yetişkinler gibi sözel olarak anlatamazlar. Bu zorlantılar nasıl karşımıza çıkar? Öfke krizleri, davranış problemleri, ağlama nöbetleri, saldırgan davranışlar gösterme. Bu davranış problemleri aslında çocuklarımızın bizden bekledikleri yardım arayışlarıdır. Daha önce bunların hiçbirini yaşamayan çocuğunuz son zamanlarda bu davranışlara sahip olabilir ya da normal hayatta da bu tür davranışları olan çocuğunuzun davranışlarındaki sıklık ve şiddet artmış olabilir. Yaşadığımız bu anormal dönemde, yetişkinler olarak verdiğimiz ve çocuklarımızın verdiği tüm bu tepkiler çok normal. Çocuklar yoğun stres ve kaygı anlarında, bu yoğun duyguyu uygun şekilde ifade edemedikleri zaman bu tür davranışlar sergileyebilirler. Bununla birlikte bu yüksek stres, kaygı ve korkuyu da ebeveynlerinden hissedip kendi üzerlerine alabilirler. Bu noktada ebeveynin öncelikle kendisini koruması, sakinleştirmesi ve çocuğuna sakin bir şekilde yaklaşması yüksek önem taşımaktadır. Bu süreçte zorlanan çocuklarımızın en çok sakin, yol gösteren ve kapsayan ebeveynlere ihtiyaçları olduklarını unutmamalıyız.

23 Nisan 2020 Perşembe akşamı saat 22.00’da Kilimli Belediyesi Facebook sayfasında hayatımızda olan bu değişimleri çocuklara nasıl anlatmalıyız, evde kalma sürecinde meydana gelen duygu patlamaları neden ortaya çıkar, bu durumda ne yapılması gerekli ve nasıl yaklaşmalıyız, evde sıkılan çocuğa etkinlikler yeterli gelmediği zaman ne yapmalıyız gibi soruları cevaplandıracağız.”

Editör: Haber Merkezi