Birbirine komşu iki il Zonguldak ile Karabük’ü, 2. Lig ve Bölgesel Amatör Ligde temsil eden Zonguldak Kömürspor ile Karabük İdmanyurdu, depremzedeler yararına 4 gün arayla oynadıkları iki dostluk maçında ortaya çok güzel iş çıkardı.

İKİ TAKIM DA TÜRKİYE’YE ÖRNEK OLDU

22 Şubat’ta Zonguldak, bugün de Karabük’te karşı karşıya gelen iki takım arasındaki maçlardan elde edilen hasılatın tamamı depremzede vatandaşlara bağışlandı. Yıllardır futbol gerginliği yaşayan, birbirlerinin maçlarına dahi gitmeyen iki komşu ilin, depremzede dayanışması tüm Türkiye’ye güzel bir örnek oldu.

ŞEYOĞLU STADI TIKLIM TIKLIMDI

Geçen hafta Çarşamba günü Zonguldak’ta oynanan ilk maçın rövanşı niteliğindeki karşılaşmaya, bugün Karabük Dr. Necmettin Şeyhoğlu stadı ev sahipliği yaptı. Karabüklü futbolseverler karşılaşmaya çok büyük ilgi gösterdi. 11 bin 300 kişi kapasiteli stadın tribünleri full doluydu.

Zonguldak Kömürspor taraftarları da tribündeki yerini aldı. İki takım taraftarları, karşılıklı tezahüratlarla depremzedelere bir nebze olsun moral oldu.

SAYGI DURUŞUYLA ANILDILAR

Maç esnasında depremden etkilenen iller anıldı. Her ilin plakası skorboarda yansıdığında statta derin bir sessizlik yaşandı. Tribündeki görüntüler, sahaya da yansıdı. İki takım teknik ekibi ile futbolcular, depremde ailelerini kaybeden vatandaşlarımızın acısını yaşadı. İki takımın “Birlikte güçlüyüz” yazılı pankartlarla çıktığı maç öncesi depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımız için de 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Bu sırada derin sessizliğin çöktüğü stattaki herkes kafası önde bir şekilde buruk anlar yaşadı.

HASILATIN TAMAMI BAĞIŞLANDI

Karabük’te, full dolu olan tribünlerden ve toplu bilet satın alan firma ve iş adamlarından hatırı sayılı ölçüde hasılat elde edildi. Hasılatın tamamı Zonguldak’taki maçta olduğu gibi depremzedelere bağışlandı. Karşılaşma Karabük İdmanyurdu’nun 3-2 galibiyetiyle sona erdi.

Haber: Hüseyin EKİNCİ

zonguldak-karabük (26)zonguldak-karabük (24)zonguldak-karabük (25)zonguldak-karabük (21)zonguldak-karabük (22)zonguldak-karabük (23)zonguldak-karabük (19)zonguldak-karabük (20)zonguldak-karabük (17)zonguldak-karabük (18)zonguldak-karabük (15)zonguldak-karabük (16)zonguldak-karabük (13)zonguldak-karabük (14)zonguldak-karabük (10)zonguldak-karabük (11)zonguldak-karabük (12)zonguldak-karabük (8)zonguldak-karabük (9)zonguldak-karabük (6)zonguldak-karabük (7)zonguldak-karabük (4)zonguldak-karabük (5)zonguldak-karabük (2)zonguldak-karabük (3)zonguldak-karabük (1)

Editör: Murat Barutçu