Geçtiğimiz gün Zonguldak Belediyesi basın bürosundan gazetecilere duyurulan “Önceki günlerde Kent Konseyimiz işbirliğiyle çocuk parklarımızda hayata geçirmiş olduğumuz minyatür kütüphanemizin kendini bilmez kişi ya da kişiler tarafından zarar verildiğini üzülerek görmüş bulunuyoruz. Söz konusu alanda yer alan her şey kamu malıdır ve tüm Zonguldaklılara aittir. Lütfen sosyal alanlarımıza zarar vermeyelim, temiz ve titiz kullanalım.” Şeklindeki bilgi notu yerel basınca da haber yapıldı ve bunu okuyanlar da kendini bilmez bir takım magandaların verdiği bu tahribata çok kızdı.

Eskide beri çocuk parklarını tahrip eden, otobüs koltuklarına yazılar yazan, duvarlara karalamalar yapan serseri tiplerin şimdi de minyatür kütüphanelere zarar verdiğin gören yerel basından Yüksel Yıldırım da “Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Türkiye’nin ilk Orman Kütüphanesi’ni kurmuştu. Avrupa’nın en büyük Doğal Yaşam Parkı ORMANYA’da hayata geçirilen ‘Orman Kütüphanesi’ 2021 yılında Kocaeli Büyükşehir Belediye’si tarafından hizmete girmişti…  Zonguldak’ta ise Kent Konseyi işbirliğinde çocuk parklarında geçtiğimiz hafta hayata geçirilen minyatür kütüphaneye, kimliği belirsiz kişiler tarafından zarar verildi. Camları kırılan kütüphanedeki kitaplara da zarar verildi.” Şeklinde sosyal medyada bir paylaşımda bulunarak bunları yapanları kınadı.

Yüksel Yıldırım paylaşımında “İki sene evvel ormanlık alanda hizmete açılan minyatür kütüphaneye ormanda yaşayan ayılar bile zarar vermedi. Henüz yeni açılan Zonguldak’taki kütüphanenin camlarının kırılması çok manidar” diyerek Zonguldak’a insan kılığına girmiş ayıların varlığından söz etti. (Haber: Sermet Aksu)

WhatsApp-Image-2023-11-01-at-12.53.13-(2)WhatsApp-Image-2023-11-01-at-12.53.13-(1)WhatsApp-Image-2023-11-01-at-12.53.13

Polis memurundan insanlık dersi! Polis memurundan insanlık dersi!

İncivez ve Asma’da Operasyonu İncivez ve Asma’da Operasyonu

Öğrencilerin ve velilerin dikkatine! Değişiyor Öğrencilerin ve velilerin dikkatine! Değişiyor

Belediye Başkan Adayı Hakan Peker: Safranbolu çocuğuyum! Belediye Başkan Adayı Hakan Peker: Safranbolu çocuğuyum!

Tarak gemisi çalışmalarını aralıksız sürdürüyor Tarak gemisi çalışmalarını aralıksız sürdürüyor

Limandaki kumsal gündem olmuştu… İlk kazma vuruldu! Limandaki kumsal gündem olmuştu… İlk kazma vuruldu!

1 Kiloluk paket 810 gram çıktı 1 Kiloluk paket 810 gram çıktı

related-posts id="54237" color="bg-primary"][/related-posts]

Kız kaçırdığı iddia edilen şansın evine, polis ve jandarmadan baskın Kız kaçırdığı iddia edilen şansın evine, polis ve jandarmadan baskın

Hareket halindeki otomobilden atladı Hareket halindeki otomobilden atladı

Editör: Murat Barutçu