Kocaeli’de sahneye taşınan Çerkes kültürü, yüzü aşkın kursiyerin emeğiyle Kafkasya’dan Anadolu’ya uzanan görsel şölen sundu.
Kocaeli Kafkas Kültür Derneği, geleneksel hale gelen yıl sonu gösterisini kongre merkezinde gerçekleştirildi. Kültür derneğinin uzun süredir yoğun emekle hazırladığı etkinlikte, 4 ile 44 yaş arasındaki 100'ün üzerinde kursiyer sahne aldı. Dansçılar ve müzisyenler, sergiledikleri performanslar, tıklım tıklım dolan salondaki seyircilerden büyük beğeni topladı. Minik Nartlar grubunun performanslarından, Gujan Ansamble'nin akordiyon ve mızıka (pşıne) dinletilerine, Kafkas halk danslarının coşkusuna kadar pek çok farklı gösteri sanatseverlerle buluştu. Kafkasya'dan Anadolu'ya başlığı altında düzenlenen bu yıl sonu gösterisi, Kafkas kültürünün hem müzik hem de dans alanındaki zenginliğini gözler önüne serdi. Dernek yetkilileri, kursiyerlerin hem kültürlerini yaşatmak hem de yeni nesillere aktarmak için büyük emek harcadıklarını belirtti. Kocaeli halkı salonu tıklım tıklım doldurdu.
Kafkasya'dan Anadolu'ya uzanan oyunlar sergilendi
Programda konuşan Kocaeli Kafkas Kültür Derneği’nden İbrahim Uygun, "1964 yılında kurulmuş olan derneğin 61. yılı ve gelenekselleşmiş sezon sonu gösterisini sunduk. Kafkasya'dan Anadolu'ya uzanan oyunların hepsine gençler bir yıl boyunca çalıştı, çabaladı. Haftada iki gün ter döktüler, kültürümüzü yaşatmak ve geleceğe aktarmak için uğraştılar. 100’e yakın gencimiz sahne aldı." dedi.
Kafkas Dernekleri Federasyonu Başkanı Ünal Uluçay ise "Geçen hafta Samsun'da 10 bin kişilik katılımla soykırım ve sürgünün 161. yılını andık. Kocaeli Derneği de bunu buna destek verdi, kendilerine ve oraya gelen herkese çok teşekkür ediyoruz. Kocaeli Kafkas Derneği bizim için çok önemli. Kurulalı 62 yıl oldu ve federasyonun en aktif derneklerinden bir tanesi." ifadelerini kullandı.

